Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
دوشنبه 5 آذر 1403 - 15:40

10
آبان
کوکوی پاغازه ؛ غذای محلی کرمانشاه

کوکوی پاغازه ؛ غذای محلی کرمانشاه

کوکوی پاغازه از غذاهای سنتی شهر کرمانشاه بوده که در آن نوعی سبزی محلی با عنوان پاغازه، غازیاغی یا حشیشه به کار می رود و دارای خواص بی نظیری برای سلامتی است.

پاغازه از سبزیجات محلی شهر کرمانشاه است که در فصل بهار می‌روید و گیاهی دارویی محسوب می‌شود. این گیاه در تهیه غذا‌هایی همچون بورانی، کوکو و سبزی پلو کاربرد دارد و برای درمان بسیاری از بیماری‌ها مفید است. کوکوی پاغازه که مانند  کوکو سبزی از ترکیب گیاه خرد شده پاغازه با تخم مرغ، سبزیجات معطر و ادویه جات تهیه می‌شود، از غذا‌های سنتی کرمانشاه بوده که این مطلب به طرز تهیه آن اختصاص یافته است. در ادامه با طرز تهیه این کوکو و خواص گیاه پاغازه با ما همراه باشید.

 

طرز تهیه کوکوی پاغازه

به منظور تهیه این کوکو به مواد اولیه‌ای که در جدول زیر مشاهده می‌کنید، نیاز خواهید داشت.

مواد لازم
سبزی پاغازه 500 گرم
آرد 1 الی 2 قاشق غذاخوری
پیاز رنده شده متوسط 1 عدد
تخم مرغ 4 الی 5 عدد
سیر له شده 1 حبه
نمک و زردچوبه به میزان لازم
روغن مخصوص سرخ کردن به میزان لازم

دستور تهیه:
  1. سبزی پاغازه را پس از پاک کردن، بشویید و در صافی قرار دهید تا آب اضافه آن گرفته شود، سپس آن را ریز خرد کنید.
  2. تخم مرغ‌ها را کاسه‌ای شکسته و هم بزنید تا زرده و سفیده مخلوط شوند، سپس آرد، پیاز رنده شده، سیر له شده، نمک و زردچوبه را به آن اضافه کنید.
  3. مواد را خوب هم بزنید تا یکدست شوند، سپس پاغازه خرد شده را به آن اضافه کنید.
  4. به هم زدن مواد ادامه دهید تا مایه کوکو یکدست شود.
  5. روغن را در تابه ریخته و بر روی حرارت ملایم قرار دهید تا داغ شود، سپس مایه کوکوی پاغازه را در روغن داغ بریزید.
  6. حرارت را کم کنید و در تابه را ببندید تا یک طرف کوکو سرخ شود، سپس آن را برگردانید تا طرف دیگر نیز سرخ شود.
  7. پس از سرخ شدن کوکو پاغازه، آن را برش زده و در ظرف سرو قرار دهید، اطراف کوکو را به سلیقه خود با سبزیجات مختلف تزیین کنید و همراه با نان یا برنج سرو کنید.
نکته: در صورت تمایل می‌توانید از قالب‌های به شکل دلخواه استفاده کرده، قالب را در روغن داغ قرار دهید و پس از گرم شدن قالب، مایه کوکو را در آن بریزید تا کوکوی پاغازه قالبی درست شود.


خواص گیاه پاغازه

از خواص پاغازه می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • پاغازه به درمان یبوست کمک می‌کند.
  • دم‌کرده این گیاه را به صورت موضعی برای  رفع چین و چروک پوست مصرف می‌کنند.
  • مصرف این گیاه می‌تواند در درمان بیماری‌هایی همچون  سنگ کلیه و مثانه و انسداد روده موثر باشد.
  • از ضماد این گیاه برای درمان ضایعات پوستی استفاده می‌شود.
  • گیاه پاغازه دارای خاصیت شیرافزایی بوده و برای مادران شیرده مفید است.
  • از دم‌کرده این گیاه برای دفع خلط و رفع گلودرد چرکی استفاده می‌شود.
  • مصرف گیاه پاغازه در درمان بیماری‌های کبدی موثر است و افراد مبتلا به ناراحتی‌های کبدی، باید آن را بیشتر مصرف کنند.
  • ضماد این گیاه می‌توان در درمان گزیدگی حشرات موثر باشد.

موارد منع مصرف گیاه پاغازه

با وجود خواص بسیاری که گیاه پاغازه دارد، اما برای برخی از افراد مناسب نیست، از جمله این افراد می‌توان اشاره کرد به:

  • افرادی که کلیه‌های ضعیف دارند
  • زنان باردار
  • افرادی که به مصرف بیش از حد این گیاه حساسیت نشان داده و دچار تحریکات پوستی می‌شوند

 

سخن آخر

فصل بهار فصل رویش انواع سبزیجات کوهی و محلی است که خواص زیادی دارند. هرچند این گیاهان را نیز می‌توان مانند سایر سبزیجات در فریزر نگهداری کرده و در سایر فصول مورد استفاده قرار داد، ولی بهترین زمان مصرف هر گیاهی در زمان برداشت آن و به صورت تازه است.
 
 
برچسب ها: کوکوی پاغازه، طرز تهیه کوکو پاغازه، غذای سنتی کرمانشاه تعداد بازديد: 864 تعداد نظرات: 1

نظرات

  • سخن آخر دقیقا موردی است ک اعتقاد زیاد ب آن دارم ک هر ماده غذایی را تازه و ب فصل باید استفاده کرد البته بجز بامیه ... ک زمستان خوروش آن همراه با چاشنی آبغوره و گوشت ماهیچه گوسفند ..بی نطیره .

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز