ترشی انداختن از روشهای نگهداری سبزیجات و میوهها به مدت طولانی است که از گذشتههای دور مورد توجه مردم قرار گرفته است. اما در میان ترشیهای مدرنی مانند ترشی قارچ و ذرت ، ترشی بامیه، ترشی خوشمزه لیته گوجه فرنگی بسیار پرطرفدار است. این ترشی نوعی ترشی خوشمزه بوده که از ترکیب سبزیجات خرد شده یا ساطوری با سرکه تهیه میشود و جزء اصلی آن گوجه فرنگی قرمز یا گوجه کال است. در این مطلب با طرز تهیه دو نوع ترشی لیته گوجه با ما همراه باشید.
ترشی لیته گوجه فرنگی
| مواد لازم | |
| بادمجان قلمی | 600 گرم |
| هویج خرد شده | 1 پیمانه |
| فلفل دلمه ای خرد شده | 1 پیمانه |
| سیر پوست گرفته و خرد شده | 4-5 حبه |
| فلفل تند | 2-3 عدد |
| سرکه قرمز | 1 پیمانه (معادل 250 میلی لیتر) |
| سرکه سفید | 1 پیمانه (معادل 250 میلی لیتر) |
| آب | 1 پیمانه (معادل 250 میلی لیتر) |
| زردچوبه | 1 قاشق مرباخوری |
| سیاه دانه | 1 قاشق غذاخوری |
| گوجه فرنیگ قرمز پوره شده | 3 پیمانه (معادل 750 گرم) |
| نمک | 3.5 قاشق غذاخوری |
دستور تهیه
- بادمجان را پوست بگیرید و همراه با یک لیوان سرکه و آب بپزید.
- اجازه دهید بادمجانها سرد شوند، آنها را فشار دهید تا آب آنها خارج شود و سپس چرخ کنید.
- زردچوبه و سیاه دانه را به بادمجان اضافه کرده و هم بزنید تا مخلوط شوند.
- هویج، فلفل تند، فلفل دلمهای و سیر خرد شده را به بادمجان اضافه کنید.
- پوره گوجه فرنگی، سرکه و نمک را مخلوط کنید و هم بزنید تا نمک حل شود، سپس این مخلوط را به سبزیجات اضافه کنید.
- مخلوط مواد را در شیشههای دردار ریخته و در شیشهها را محکم ببندید.
- ترشی را به مدت ۳ روز در دمای محیط و سپس به مدت ۱۰ روز در یخچال نگه دارید تا آماده مصرف شود.
ترشی لیته گوجه کال (سبز)
| مواد لازم | |
| گوجه فرنگی کال (سبز) | 500 گرم |
| بادمجان | 500 گرم |
| گل کلم | 500 گرم |
| فلفل تند | 1 عدد |
| پونه ساطوری شده | 1 پیمانه |
| زولنگ ساطوری شده | 1/3 پیمانه |
| گشنیز ساطوری شده | 2/3 پیمانه |
| سیر تازه + برگ سیر ساطوری شده | 2/3 پیمانه |
| سرکه | 3 کیلوگرم |
| نمک | 1/2 قاشق غذاخوری |
روش تهیه
- گل کلم را خرد کرده، سپس بشوئید و روی پارچه نخی تمیزی پهن کنید تا خشک شود.
- بادمجان را شسته و به صورت تکههای کوچکی خرد کنید، سپس همراه با کمی سرکه به مدت ۵ دقیقه بجوشانید و پس از جوشاندن، اجازه دهید خنک شود.
- گوجه کال و فلفل سبز را شسته و روی پارچه نخی پهن کنید تا خشک شوند.
- سبزیجات خرد شده را در ظرف خشک و تمیزی که مخصوص ترشی انداختن است، بریزید، بهطوری که ظرف کاملا پر نشود.
- سرکه و نمک را مخلوط کنید و هم بزنید تا نمک در سرکه حل شود، سپس آن را روی سبزیجات بریزید، بهطوری که سرکه روی سبزیجات را بپوشاند.
- در ظرف را محکم بسته و به مدت ۴-۳ هفته در محلی خنک قرار دهید تا برسد.
نکته: زولنگ نوعی گیاه دارویی مفید است که میتوانید آن را از عطاریها تهیه کنید.
نکاتی مهم
- هنگام برداشتن ترشی، از قاشق یا ملاقه تمیز و خشک استفاده کنید تا ترشی کپک نزند.
- ظرف مورد استفاده برای تهیه ترشی بهتر است از جنس شیشهای و کاملا خشک و تمیز باشد.
سخن آخر
امیدواریم از این مطلب نهایت استفاده را برده باشید؛ ترشی لیته خوشمزه گوجه را در منزل درست کنید و این ترشی خوشمزه را به عنوان چاشنی در کنار غذای اصلی مورد استفاده قرار دهید.










