Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 31 فروردین 1403 - 22:46

12
تیر
ژیگو مجلسی؛ طرز تهیه

ژیگو مجلسی؛ طرز تهیه

در این مطلب دستورالعمل تهیه یک خوراک مقوی و مجلسی را به شما عزیزان آموزش داده‌ایم. ژیگو یک غذای گوشتی فرانسوی است که معمولا در ایران از ران و سردست گوسفند تهیه می‌شود البته از گوشت گوساله هم می‌توانید استفاده کنید.

 ژیگو یک غذای گوشتی فرانسوی است که معمولا در ایران از ران و سردست گوسفند تهیه می‌شود البته از گوشت گوساله هم می‌توانید استفاده کنید.

 

مواد لازم:

ران یا دست گوسفند – به میزان لازم

سیر – یک بوته

ادویه نمک، فلفل و زردچوبه - به میزان لازم

ساقه کرفس – دو تا سه عدد

پیاز بزرگ – یک تا دو عدد

رب گوجه فرنگی – دو تا سه قاشق غذاخوری

مواد لازم سس سیر

سیر- ۶ حبه

پیاز خردشده – یک عدد

ترشی سیر – به میزان لازم

ادویه و زعفران - کمی

روغن - به میزان لازم

 

طرز تهیه:

چربی‌های ران گوسفند یا یک سردست را گرفته و با نوک چاقو حفره‌هایی را هر دو طرف سوراخ‌هایی ایجاد می‌کنیم. سپس در داخل حفره‌ها حبه‌های سیر قرار می‌دهیم. در داخل تابه‌ای بزرگ کمی روغن ریخته و ران گوسفند را کمی سرتفت داده تا حفره‌ها بسته شده و مانع بیرون زدن حبه‌های سیربشود.
در این فاصله فر را با حرارت ۱۷۵ درجه سانتی گراد روشن می‌کنیم و می‌گذاریم داغ شود. یک ظرف مناسب فر که به اندازه ران گوسفند نیز باشد برمی داریم و آن را درون ظرف قرار می‌دهیم، سپس چند حبه سیر، چند تکه ساقه کرفس، یک پیاز خلالی، کمی رب، نمک، فلفل زردچوبه مخلوط روی ران گوسفند می‌ریزیم و یک لیوان آب داغ نیز اضافه می‌کنیم، سپس ظرف را با فویل آلومینیم می‌پوشانیم و بعد از آن داخل فر قرار می‌دهیم. در این فاصله چند بار ژیگو را را زیر و رو می‌کنیم تا هر دوطرف خوب پخته و رنگ بگیرد.

 

روش تهیه سس گارلیک:

در این فاصله سس گارلیک (سس سیر) را آماده می‌کنیم، به این صورت که کمی پیاز را نگینی ریز می‌کنیم و با کمی روغن و سیر ریز شده سرتفت می‌دهیم و رب گوجه فرنگی اضافه می‌کنیم ودر ادامه نمک، فلفل قرمز، زردچوبه و کمی زعفران حل شده در آب جوش را اضافه می‌کنیم. سپس مقداری ترشی سیر سنتی را برمی داریم و سرکه آن را به سس اضافه و همچنین حبه‌های ترشی را نیز تکه تکه می‌کنیم، به طوری که در سس رویت شود. بعد از غلیظ شدن زمانی که ژیگو پخت و در ظرف مد نظرمان قرار دادیم، روی آن را سس گارلیک (سس سیر) می‌ریزیم و سرو می‌کنیم. این غذا یک غذای مکمل در مهمانی‌ها می‌باشد و معمولا یک ران سه کیلویی را برای ۱۵ نفر محاسبه می‌کنیم و سرو آن باید حتما توسط یک آشپز صورت بگیرد.

 

منبع: خراسان

بیشتر بخوانید:

قلیه قاشقی + غذای اصیل جنوبی

مقلوبه مرغ و بادمجان + طرز تهیه

برچسب ها: آموزش آشپزی، ژیگو، سس گارلیک تعداد بازديد: 909 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز