گوجه سبز خیلی سریع میرسد و سرشار ویتامین C، اسید مالیک و اسید سیتریک است. البته مصرف بیش از حد آن باعث نفخ معده و ناراحتیهای گوارشی میشود. این میوه ترش مزه با بافت سفت و ترد دارای موارد مصرف زیادی است و اکثر ایرانیان آن را همراه با نمک به عنوان تنقلات مصرف میکنند. گوجه سبز در تهیه غذاهای زیادی به عنوان چاشنی کاربرد دارد و مهمترین مصرف غذایی آن در تهیه خورش گوجه سبز است.
طرز تهیه خورش گوجه سبز
مواد لازم | |
گوجه سبز | 500 گرم |
گوشت | 300 گرم |
نعنا خرد شده | 1 پیمانه |
جعفری خرد شده | 1 پیمانه |
پیاز بزرگ | 2 عدد |
زعفران دم کرده | 2-3 قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل و زردچوبه | به میزان لازم |
دستور تهیه:
- حدود ۳ لیوان آب جوش در قابلمه بریزید، درب قابلمه را ببندید و حرارت را کم کنید و اجازه دهید گوشت بپزد.
- پس از ۲ ساعت، نعنا و جعفری تفت داده شده را به خورش اضافه کنید.
- مقداری نمک به خورش بیفزایید و در صورت نیاز مقداری آب جوش اضافه کنید.
- گوجه سبز را تمیز بشویید و اجازه دهید آب آن خشک شود، پس از ۳۰ دقیقه گوجه سبز را نیز به خورش اضافه کنید.
- حدود ۳۰ دقیقه دیگر صبر کنید تا خورش کاملا پخته شود و جابیفتد.
- اگر آب خورش زیاد است، حرارت را کمی زیاد کرده و درب قابلمه را باز بگذارید تا آب خورش کم شود و به روغن بنشیند.
- در انتها زعفران دم کرده را به خورش اضافه کرده و هم بزنید، سپس حرارت را خاموش کنید.
- خورش گوجه سبز را در ظرف سرو بکشید و همراه با پلو نوش جان کنید.
چند نکته مهم و اصولی در طرز تهیه خورش گوجه سبز
*پیاز داغ یکی از موادی است که در طعم و مزهی خورش تاثیر به سزایی دارد، در صورت تمایل میتوانید میتوانید نیمی از پیاز داغ را کنار بگذارید و در انتهای پخت خورش (۱۵ دقیقه آخر پخت) به آن اضافه کنید تا عطر و بوی پیاز داغ در خورش محسوستر بوده و غذا خوشمزهتر شود.
*نمک یکی از موادی است که باعث سفت شدن گوشت و دیرپز شدن آن میشود، بنابراین هیچگاه در ابتدا نمک را به خورش اضافه نکنید و پس از نیم پز شدن گوشت این کار را انجام دهید.
*زعفران را در انتهای پخت به خورش اضافه کنید تا عطر آن حفظ شود.
*در صورت تمایل میتوانید خورش گوجه سبز را با مرغ درست کنید؛ در این صورت مرغ را به قطعات کوچک خرد کرده و به پیاز داغ اضافه کنید.
*در صورت استفاده از مرغ به جای گوشت، مدت زمان پخت خورش گوجه سبز کاهش مییابد.
*در صورت عدم دسترسی به سبزی تازه میتوانید از نعنا و جعفری خشک در خورش اضافه کنید ولی مسلما استفاده از سبزی تازه در طعم غذا تاثیر زیادی دارد.
*خورش گوجه سبز یکی از غذاهای مخصوص فصل بهار است که البته با نگهداری گوجه سبز در فریزر میتوانید این خورش خوشمزه را در دیگر فصلها نیز درست کنید.