اعظم گلزارمنش
مواد لازم برای 8 نفر
آرد 250 گرم
نمك 1 پینچ
كره سرد خرد كرده 125 گرم
زرده تخم مرغ 1 عدد
آب یخ 2-3 قاشق سوپخوری
پنیر پارمسان رنده كرده 25 گرم
مواد لازم میانی:
برگ اسفناج 250 گرم
پنیر خامهای 375 گرم
تخم مرغ همزده 4 عدد
جوزهندی رنده كرده 1 پینچ
نمك و فلفل به میزان لازم
خامه 75 میلی لیتر
روش تهیه
آرد و نمك را در كاسه مناسبی الك كنید، كره را به آن بیفزائید و با نوك انگشتانتان مخلوط كنید تا به شكل خرده نان درآید. آنگاه زرده تخم مرغ و به میزان كافی آب به آن بیفزائید تا خمیر مناسب و نرمی حاصل شود. سپس خمیر را در كیسه نایلونی بگذارید و 30 دقیقه در یخچال نگه دارید. حالا خمیر را در قالب تارت (بهتر است دیواره قالب از كف آن جدا باشد) به قطر 25 سانتیمتر پهن كنید و رویش چنگال بزنید. بعد روی خمیر را با كاغذ روغنی و حبوبات بپوشانید و 15 دقیقه، در فر گرم كرده با دمای 200 درجه سانتیگراد بپزید. اكنون كاغذ و حبوبات را بردارید و 5 دقیقه دیگر، نان تارت را بپزید. اكنون مایه میانی را درون تارت بریزید و پنیر پارمسان را رویش بپاشید. اینك تارت اسفناج را در فر گرم كرده با دمای 180 درجه سانتیگراد قرار دهید و آن را به مدت تقریبی 30 دقیقه یا تا زمانیكه مایه میانی كاملاً ببندد و رویش طلائی رنگ شود، بپزید.
روش تهیه مایه میانی: برگهای اسفناج را در حدود 3 دقیقه، در آب جوش دارای نمك بپزید تا اسفناج قدری نرم شود ولی رنگش تغییر نكند و سبز بماند! سپس آن را در صافی بریزید و بشقاب سنگینی رویش بگذارید تا آب اضافیش گرفته شود. حالا اسفناج را خرد كنید و در ظرف مناسبی بریزید. آنگاه پنیر خامهای، تخممرغها، جوزهندی، نمك، فلفل و خامه را به آن بیفزائید و مخلوط كنید تا صاف و یكدست شود.