Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 05:28

14
اردیبهشت
کلم پلو شیرازی - شيـراز

کلم پلو شیرازی - شيـراز

طرز تهیه کلم پلو شیرازی - شيـراز

کلم پلو شیرازی

 

 

 کهن شهر شیراز که در میان اهل فرهنگ و هنر به پایتخت فرهنگی نیز نام گرفته از دیرباز به دلیل برخورداری از اقلیم مناسب آب و هوایی خاستگاه طراوت و فراوانی عطر و گل بوده است، از این رو همچنان نیز بسیاری از گردشگران و میهمانانی که به شیراز می‌‌آیند، این شهر را به نام شهر گل و بلبل می‌‌شناسند و طراوت هوای بهاری و اعتدال آن را مثال زدنی توصیف می‌‌کنند. آوازه بهار و نوروز در شیراز در اشعار شاعران پارسی‌گو نیز نهفته است، غزلسرای نامی ایران زمین حافظ شیرازی دراین باره گفته است، خوشا تفرج نوروز خاصه در شیراز - که بر کند دل مرد مسافر از وطنش. نزدیک شدن به ایام نوروز، حال و هوای شیراز نیز رنگی می‌‌شود، شهر گل و بلبل این روزها غرق در گلهای بهاری است که در هرجای شهر بوی آن به مشام می‌‌رسید. 

 

 غذاهای معروف بومی شیراز

کلم پلو، شوید لوبیا با گوشت قیمه، شکر پلو، آش انار،آش ماست ، قورمه به، دو پیازه، یخنی نخود، رب پلو، یخنی عدس کلم، کوفته هلو، کوفته سبزی، خورشت سبزی، حلیم بادمجان، پاچه پلو،خورشت دمبل،خورشت کنگر،باقلا پلو، دمپخت شیرازی ، آلبالو پلو، کلم پلوی شیرازی که به سبک خاصی و متفاوت با سایر شهرها پخته می‌شود، از جمله غذاهایی است که در ایام نوروز بوی آن از خانه‌های شیرازی‌ها بیرون می‌آید. سالاد شیرازی نامی است آشنا که در سراسر شهرهای ایران شناخته شده و جزئی از منوی غذایی اغلب رستوران‌های ایران می‌باشد. ولی طعم واقعی آن را فقط می‌توان در شیراز چشید. این سالاد که با خورد کردن پیاز، خیار و گوجه‌فرنگی که بدون استفاده از کاهو تهیه می‌شود و با آب نارنج تازه یا کمی آبلیمو یا آبغوره و نمک و نعنای خشک به آن طعم و لطافتی فراموش نشدنی می‌دهد تزئین کننده سفره غذای نوروزی شیرازی‌هاست.

 

 

کلم پلوی شیرازی که به سبک خاصی و متفاوت با سایر شهرها پخته می شود

مواد لازم (برای 4 نفر)

برنج...........................4 لیوان

کلم سر(قمری) ..........نیم کیلو

گوشت چرخ کرده .......300 گرم

آرد نخود چی..............250 گرم

سبزی پاک کرده .........نیم کیلو

پیاز، نمک، زردچوبه و روغن به اندازه کافی

روش تهیه

 گوشت چرخ شده را با پیازرنده کرده و آرد نخودچی و مقداری نمک و زرد چوبه را مخلوط نموده و به خوبی ورز می‌‌دهند، به طوری که خمیر آماده شده به دست نچسبد و سپس آنها را در چلو صافی (ترش باله) ریخته تا آب آن خارج شود و با کمی آبلیمو در روغن سرخ می‌‌کنند. برنج را از قبل خیس نموده‌اند در قابلمه‌ای که آب جوشان دارد ریخته کمی زرد چوبه به آن اضافه می‌‌کنند. وقتی دانه‌های برنج کمی نرم شد آن را صاف کرده مقداری آب روی آن می‌‌ریزند تا آبریس برنج خارج شود.کلم و سبزی را در صافی با برنج مخلوط می‌‌کنند. سپس برنج را در قابلمه ریخته، کمی آب و روغن روی آن می‌‌ریزند. 

بعد ار آن که بخار در قابلمه جمع شد، برنج را دم می‌‌کنند و بعد از مدتی (در حدود یک ساعت)کوفته‌ریزه‌ها را وسط برنج گذاشته و مجدداً دم می‌‌کنند و وقتی برنج حاضر شد یا دم کشید در دیس یا سینی ریخته و صرف می‌‌کنند.

  

خواص: کلم سرشار از ویتامین D، C، کلسیم، فسفر، پتاسیم و.. می‌باشد. کمک کننده به پیشگیری از سرطان و بیماری‌‌های التهابی ، سبزیجات موجود در آن حاوی ویتامین‌‌ها و مواد معدنی هستند و دستگاه ایمنی بدن را قوی می‌سازند.

 

برچسب ها: آموزش آشپزی، زندگی آنلاین، کلم پلو شیرازی تعداد بازديد: 1067 تعداد نظرات: 0

نظر شما بعد از تایید درج خواهد شد

فیلم روز
تصویر روز