Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 04:37

14
اردیبهشت
شش انداز- زنجـان

شش انداز- زنجـان

طرز تهیه شش انداز

شش انداز- زنجـان

 

 

 آداب و رسوم هر منطقه در طی سالیان طولانی شکل گرفته و سینه به سینه به نسل‌‌های بعدی منتقل مي‌‌شود. مردم زنجان نیز با توجه به قدمت تاریخی شهر، دارای آداب و رسوم ویژه‌ای هستند. طبخ غذاهای مختلف برای اعیاد و در ایام خاص، بخشی از این آداب و رسوم را تشکیل می‌دهد. با توجه به اینکه شهر زنجان در منطقه سردسیر و کوهستانی واقع شده است، غذاهای محلی این منطقه پرانرژی بوده و سرشار از مواد مغذی مي‌‌باشد. از جمله غذاهای محلی استان زنجان می‌توان به شش انداز و آش ترش اشاره کرد که برای عید نوروز طبخ می‌شود.

 

یکی از غذاهای محلی استان زنجان است که معمولا در شب چهارشنبه سوری تهیه می‌شود و در ایام عادی کمتر طبخ مي‌‌گردد. این غذا از 6 ماده غذایی (خرما، گردو، کشمش، پیاز، تخم مرغ و روغن) تهیه می‌شود، به همین دلیل به شش انداز معروف است.

 

مواد لازم (برای 4 نفر)

 

خرما بدون هسته........................ 20 عدد

گردو ..........................................2 قاشق غذاخوری

کشمش....................................1 قاشق غذاخوری

پیاز سرخ شده.......................... 2-1 عدد متوسط

تخم مرغ...................................4 عدد

دارچین....................................1 فاشق چایخوری

نمک......................................به میزان دلخواه

روغن مايع..............................4-3 قاشق غذاخوری

روش تهییه

ابتدا روغن را در تابه مي‌‌ریزیم تا داغ شود، سپس خرما را اضافه کرده و هم می‌زنیم تا کمی پخته و سرخ شود. بعد گردوها را اضافه مي‌كنيم. هنگامی که گردوها کمی نرم شدند، پیاز سرخ شده و کشمش را اضافه کرده و  تمام مواد را با هم مخلوط مي‌‌کنیم. 

در مرحله بعدی تخم مرغ‌‌ها را بدون اینکه هم بزنیم روی محتویات تابه می‌شکنیم. در مرحله آخر نمک و دارچین را اضافه کرده و صبر مي‌كنيم تا تخم‌مرغ‌‌ها پخته شوند. مرسوم است که به تعداد اعضای خانواده، تخم‌مرغ افزوده شود.این غذا معمولا به عنوان خورشت به همراه برنج مصرف مي‌‌شود.

 

انرژی کل: 1600 کیلوکالری

گردو حاوی امگا 3 بوده و برای سلامت قلب و عروق مفید است.

خرما از جمله میوه‌‌های پر کالری و حاوی ترکیبات آنتی اکسیدانی می‌باشد. 

برچسب ها: آموزش آشپزی، زندگی آنلاین، شش انداز تعداد بازديد: 2819 تعداد نظرات: 0

نظر شما بعد از تایید درج خواهد شد

فیلم روز
تصویر روز