پنیر سنتی
مواد لازم
ماست..........................۶ قاشق سوپخوری
سركه ..........................۶ قاشق سوپخوری
شیر ........................... ۳ كیلوگرم
نعناع خشك..................۱ قاشق سوپخوری سرصاف
سیاهدانه ...................۱ قاشق سوپخوری سرصاف
نمك...........................به میزان لازم
روش تهیه :
ماست و سركه را با هم مخلوط كنید و كنار بگذارید. سپس شیر را حرارت دهید و وقتی كه به جوش آمد، ماست، سركه، نعناع و سیاهدانه را به آن اضافه نمائید.
یك جوش كه خورد، تركیبات شیر از آن جدا میشود. حالا بگذارید تا خوب سرد شود. بعد آن را داخل یك پارچهی نخی (كیسهیسفید برنج) بریزید و جسم سنگینی روی كیسه بگذارید تا در اثر فشار، آب آن خوب گرفته شود. بگذارید در حدود یك ساعت به همین حالت بماند.
سپس كمی نمك بپاشید. به مقداری از آب چكیده نیز نمك بیفزائید و بگذارید روی حرارت بجوشد. یك جوش كه خورد، بگذارید خنك شود. بعد پنیر را برش بزنید و داخل آب نمك، در یخچال قرار دهید.
روش دیگر:
چنانچه شیر پاستوریزه باشد، حرارت دمای بدن (۳۷ درجهی سانتیگراد) كافی است و لازم به جوشاندن نمیباشد. به جای سركه، میتوان از یك قرص یا یك دوم قاشق چایخوری پودر مایه پنیر استفاده كرد. در این صورت زمانی كه محلول به صورت دلمه درآمد، آن را در كیسه بریزید و مراحل بعدی را انجام دهید.