شامی سبزیجات
مواد لازم برای۸ نفر
سبزی شامی...................................از هر كدام یك دسته
(جعفری، اوجی، زلنگ، انارریجه، شوید و برگ سیر)
سیبزمینی متوسط..........................۲ عدد
پیاز متوسط.....................................۱ عدد
گوشت چرخكرده............................۵۰۰ گرم
تخممرغ .....................................۲ عدد
نمك، فلفل و زردچوبه....................به مقدار لازم
روغن مایع سرخكردنی ................به مقدار لازم
آب نارنج ...................................به مقدار لازم
روش تهیه :
ابتدا سبزی را تمیز كنید، خوب بشوئید. بعد روی سطحی پهن كنید تا آبش كاملا كشیده شود. سپس آن را چرخ كنید. سیبزمینی را نیز به صورت خام پوست بگیرید و به صورت ریز رنده كنید و بفشارید تا آبش گرفته شود. پیاز را هم رنده كنید و آب آن را بگیرید.
حالاگوشت چرخكرده را با تخممرغ خوب مخلوط كنید و بعد سیبزمینی و پیاز را به آن بیفزائید. در آخر، سبزی، نمك، فلفل و زردچوبه را اضافه نمائید و خوب ورز دهید. اكنون در تابهای روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید تا داغ شود. از مایهی شامی، گلولههای كوچكی بردارید و در كف دست پهن كنید.
حالا وسط آنها را سوراخ و در روغن داغ سرخ كنید. پس از سرخ كردن تمام شامیها، آنها را در كف تابه بچینید و مقداری آب نارنج رویش بریزید. اینك در تابه را بگذارید و حدود ۱۵ دقیقه بپزید تا آب نارنج به خورد شامیها برود و مزهدار شود. حالا شامیها را در ظرف بچینید و مورد استفاده قرار دهید.
یادآوری: چنانچه سبزی تازه در دسترس ندارید، میتوانید از سبزیهای خشك هم استفاده كنید.