دلمه سیرابی (گیپائی)
مواد لازم برای ۴ نفر
سیرابی گوسفند..........................۲ عدد
پیاز خرد كردهی ریز....................۵۰۰ – ۶۰۰ گرم
بلغور گندم یا برنج.....................۱۰۰ گرم
نمك.....................................به مقدار لازم
فلفل قرمز ............................۱ قاشق چایخوری
روش تهیه :
سیرابی را پس ازتمیز كردن و گرفتن پرز آن، به قطعههائی به اندازهی یك برگ مو یا كف دست برش دهید. آنگاه پیاز خرد كرده را همراه با برنج یا بلغور خیس خورده و كمی نمك و فلفل قرمز مخلوط كنید. سپس یك قاشق از این مواد روی هر یك از بریدههای سیرابی بریزید و مانند دلمه، آنها را محكم بپیچید و در زودپز یا قابلمه بچینید. حالا بشقابی روی قابلمه قرار دهید و روی بشقاب چیز سنگینی بگذارید و رویش آب بریزید تا روی آن را كاملاً بپوشاند. اكنون دیگ یا قابلمه را روی حرارت قرار دهید تا بپزد. در پایان، نمك و فلفل غذا را بچشید و در صورت نیاز، نمك و فلفل به آن بزنید. مقدار آب این غذا باید كم باشد.
دلمه سیرابی را در اصفهان، در افطارهای ماه مبارك رمضان، میل میكنند و طرفداران فراوانی دارد.