ترشی میوه
مواد لازم :
سیب سبز......................................2 عدد
هلوی سفت ..................................4 عدد
گلابی ..........................................2 عدد
گیلاس........................................10 عدد
آلبالو..........................................10 عدد
زردآلوی سفت..............................5 عدد
زالزالك......................................10 عدد
انگور بیدانه (سفید و قرمز).......200 گرم
آلو بخارای خشك.......................5 عدد
سركه...................................نیم لیتر
تمرهندی ............................350 گرم
شكر...................................150-200 گرم
ادویه*................................از هر كدام 5 عدد
* شامل (هل سبز، هل سفید و میخك)
روش تهیه :
سیب، هلو و گلابی را بشوئید و به صورت درشت خرد كنید و روی پارچه، رطوبت آنها را بگیرید. حالا گیلاس، آلبالو، زردآلو، زالزالك و انگور بیدانه را پس از شستن، خرد نمائید و روی پارچه خشك كنید. آلو را نیز پس از تمیز كردن، به مدت یك ساعت داخل سركه بخیسانید. تمر هندی را نیز به مدت یك ساعت درون سركه بخیسانید سپس آن را صاف كرده و با بقیهی مواد بجوشانید. بعد شكر را به آن بیفزائید و به مدت پنج دقیقه بجوشانید. سپس شعله را خاموش سازید و ادویهها را به آن اضافه كنید (ادویهها را نسائید). اكنون مواد مرحلهی اول و مرحلهی دوم را به مخلوط آلو، تمر هندی سركه و شكر بیفزائید و بعد از جوشاندن، مواد را در داخل ظرف سرامیكی بریزید، درِ آن را با پارچه بپوشانید و در جای خنك بگذارید.
یادآوری: بهتر است اگر در شیشههای استریل شده ترشی را نگهداری میكنید حتما در یخچال قرار دهید.