تارت قارچ و پیاز
مواد لازم خمیر برای 6 تا 8 نفر:
آرد................................................... 250 گرم
كرهی سرد خرد شده.......................... 125 گرم
زردهی تخممرغ .....................................1 عدد
نمك ...................................................یكچهارم قاشق چایخوری
شیر ...................................................125 میلیلیتر
مواد لازم میانی:
پیاز داغ........................................... 2 پیمانه
قارچ ورقه شده تفت داده شده............ 500 گرم
پنیر گودا رنده شده ...........................100 گرم
زردهی تخممرغ برای تزئین................. 1 عدد
زعفران حل كرده............................. 1 قاشق چایخوری
روش تهیه :
آرد، كره، زردهی تخممرغ و نمك را در كاسه بزرگی بریزید و با نوك انگشتان یا چنگال كره و زرده را با آرد كاملاً مخلوط نمائید تا به صورت خرده نان درآید. سپس شیر را كمكم اضافه كنید و به صورت دورانی با انگشتان آن را مخلوط كنید تا خمیر نرمی به دست آید. اكنون خمیر را در كیسهی نایلونی بگذارید و به مدت 20 دقیقه در یخچال استراحت دهید.
سپس روی میز آرد بپاشید و نیمی از خمیر را با وردنه باز كنید (به ضخامت 3 تا 4 میلیمتر) و در قالب دیواره كوتاه (قالب مخصوص تارت) به قطر 25 سانتیمتر كه قبلاً چرب كردهاید پهن كنید. به طوری كه كف و دیوارهی قالب را بپوشاند خمیر اضافی را از لبهی قالب جدا كنید. قارچ و پیاز داغ را مخلوط و كف خمیر پخش كنید و روی آن پنیر بپاشید. نیمهی دیگر خمیر را نیز روی میز آرد پاشیده شده، پهن كنید و روی مواد میانی قرار دهید. حالا با دست لبهی خمیر زیر و رو را به هم بچسبانید. رویش را با مخلوط زردهی تخممرغ و زعفران اندود كنید. اكنون قالب را در سینی بگذارید و در طبقهی وسط فر گرم شده با دمای 175 درجهی سانتیگراد به مدت تقریبی 20 تا 25 دقیقه بپزید تا سطح آن طلائی شود.