خورش قلیه میگو
مواد لازم برای 3 نفر :
پیاز داغ.................................... ۳ قاشق غذاخوری ( ۲عدد)
روغن مایع.............................. ۰۰۱ گرم
فلفل قرمز و زردچوبه............... به میزان لازم
سیر تازه................................۱ بته
سبزی گشنیز....................... ۰۵۷ گرم
سبزی شنبلیله................... ۰۵۲ گرم
آرد ...................................۱ قاشق غذاخوری
عصاره تمبر هندی.............. ۱ پیمانه
آب مرغ غلیظ ...................۲ پیمانه
نمك ..............................به مقدار لازم
میگو ............................۰۰۲ گرم
روش تهیه :
پیاز داغ را با ۰۵ گرم روغن و زردچوبه و فلفل قرمز كمی تفت بدهید. سیر را ریز خرد کنید و تفت دهید. سپس در ظرفی جداگانه سبزی گشنیز و شنبلیله خرد كرده را با ۰۵ گرم روغن تفت دهید (زیاد تفت نخورد). سپس سبزی را به پیاز اضافه کنید. چند دور كه هم زدید آرد را اضافه و عصاره تمبر هندی را اضافه نمائید. در همین موقع آب مرغ را نیز اضافه و شعله را ملایم کنید تا زمانی كه خورش به روغن بیفتد، پس از آن میگوی زهمگیری شده را به خورش بیفزائید و پس از ۰۲ تا ۰۳ دقیقه نمك خورش را اندازه گرفته و شعله را خاموش كنید.
یادآوری۱: اگر تمایل داشتید ترشی خورش بیشتر باشد میزان تمبر هندی را بیشتر نكنید بلكه مقداری آبغوره به آن اضافه نمائید تا طعم ترشتر و خوش طعمی داشته باشد.
یادآوری۲: طرز تهیه عصاره تمبر هندی: یك بسته كوچك تمبر هندی را با ۲ لیوان آب به مدت ۱ ساعت خیس نموده و سپس روی حرارت ۰۲ دقیقه بجوشانید. پس از آن تمبر هندی را در صافی ریخته و آن را صاف نمائید.
یادآوری۳: مقدار گشنیز و شنبلیله در تمام قلیهها یك به چهار میباشد، یعنی یك شنبلیله و چهار برابر گشنیز.
یادآوری۴: جهت زهمگیری میگو: دو لیتر آب در قابلمه ای بریزید و روی حرارت قرار دهید. تمام مواد ذكر شده را بیفزائید. آب كه به جوش آمد، میگوها را داخل سبد فلزی قرار داده و سبد را داخل قالبمه بگذارید ۰۲ ثانیه صبر کنید. پس از آن میگوها را خارج کرده و پوست آن را بگیرید، رگ پشت آن را نیز جدا نمائید. سپس داخل خورش بریزید.