چتنی
مواد لازم :
چغندر ...................................................۵ عدد
پیاز سفید.............................................. ۴ عدد
سركهی سفید...................................... نیم لیتر
شكر قهوهای....................................... ۵۰ گرم
شكر معمولی...................................... ۲۰ گرم
نمك................................................... به میزان لازم
پودر فلفل (شامل قرمز، سیاه، سفید)...... از هر كدام نصف قاشق چایخوری
آرد.................................................... ۲ قاشق سوپخوری
سركهی قرمز.......................................... ۴۰۰ میلیلیتر
روش تهیه :
چغندر را پوست بگیرید و به صورت خلالی خرد كرده یا از رندهی درشت بگذرانید. پیاز را خرد كرده به آن اضافه كنید. در قابلمهای مناسب پیاز را همراه با سركهی سفید با حرارت ملایم به مدت ۴۰ دقیقه بپزید. سپس شكر قهوهای، شكر معمولی و نمك و فلفلها را نیز اضافه نمائید. در ظرفی آرد را با سركهی قرمز مخلوط كنید مرتب هم بزنید تا آرد گلوله نشود اینك مخلوط سركه و آرد را به مواد در حال جوش اضافه كنید. به هم زدن ادامه دهید ۱۰ دقیقه زمان لازم است تا چتنی آماده شود. سپس ظرف را از روی حرارت بردارید. چتنی را پس از خنك شدن در شیشهای درون یخچال نگهداری كنید. این چتنی پس از یك هفته آمادهی مصرف میباشد.
یادآوری: دقت كنید این چتنی را فقط به مدت یك ماه میتوانید در یخچال نگهداری و مصرف كنید.