کوفته ی سیزده بدر
مواد لازم برای 4 نفر :
لپه.............................................................................................................. ۴۰۰ گرم
گوشت مغز ران............................................................................................. ۵۰۰ گرم
پیاز خام.......................................................................................................... ۱ عدد
فلفل، زردچوبه................................................................................................. به میزان لازم
سیبزمینی پخته............................................................................................ ۱ عدد
پیاز متوسط.................................................................................................... ۱ عدد
ادویه و نمک ................................................................................................... به میزان لازم
تخممرغ .........................................................................................................۲ تا ۳ عدد
مخلوط آلو، كوفته ریزه، زرشك، گردو، پیاز داغ برای داخل كوفته.................................. به میزان لازم
پیاز داغ........................................................................................................... ۲ قاشق سوپخوری
ربگوجهفرنگی................................................................................................ ۱ قاشق سوپخوری
روغن مایع...................................................................................................... ۲ قاشق سوپخوری
آب............................................................................................................... دو لیتر
روش تهیه :
لپه را با مقداری آب در ظرف مناسبی بریزید و روی حرارت قرار دهید تا پخته شود، سپس آن را آبكش نمایید گوشت را به همراه یك عدد پیاز، فلفل، زردچوبه و مقداری آب روی حرارت قرار دهید تا نیمپز شود و آبش كشیده شود سپس سیب زمینی پخته، پیاز خام و لپه را به آن اضافه نموده دو تا سه بار از چرخ گوشت رد كنید سپس ادویه و نمك را اضافه كرده، خوب ورز دهید، تخممرغها را نیز اضافه كرده و حدود ۵ دقیقه كاملا ورز دهید، از مواد به اندازهی یك گریپ فروت برداشته و به شكل توپ درآورید. اكنون وسط آن را حفرهای ایجاد كنید و از موادی كه برای داخل كوفته ذكر شده است داخل آنها قرار داده و كوفته را ببندید و دوباره فرم توپ به آنها بدهید.
در یك ظرف بزرگ پیازداغ و رب گوجهفرنگی را با روغن كمی تفت دهید، آب را داخل ظرف بریزید و منتظر بمانید تا آب به جوش بیاید سپس كوفتهها را یكییكی و آهسته داخل آبجوش قرار دهید و اجازه دهید تا كوفتهها بپزند، حالا حرارت را ملایم نمائید تا مغز كوفتهها نیز بپزد و آبش كم شود، سپس در ظرف مناسب كشیده و سس كوفته را رویش ریخته و میل نمائید.