آش شولی چغندر
مواد لازم برای 4 تا 6 نفر :
نخود یا لپه ............................................... ۱۰۰ گرم
عدس...................................................... ۱۲۰ گرم
آب.............................................................. ۶ پیمانه
نمك، فلفل، زردچوبه....................................... به میزان لازم
پیاز داغ..................................................... ۱ قاشق سوپخوری
چغندر خرد كرده......................................... ۲ عدد متوسط
اسفناج خرد كرده....................................... ۵۰۰ گرم
اُماج....................................................... ۱ پیمانه
سركه................................................... یك دوم پیمانه
نعناع داغ............................................... به میزان لازم
مواد لازم اماج:
آرد..................................................... ۱ پیمانه
آب..................................................... حدود ۲ قاشق سوپخوری
روش تهیه :
نخود و عدس را جداگانه با مقداری آب سرد از شب قبل خیس نمائید سپس در قابلمهای مناسب نخود را با ۴ پیمانه از آب و مقداری نمك، فلفل، زردچوبه و پیاز داغ روی حرارت قرار دهید تا نیمپز شود. آنگاه عدس را همراه چغندر به مواد قبل اضافه نمائید و اجازه دهید چغندر و حبوبات پخته شوند، اسفناج را به آش بیفزائید وقتی پخته شد باقیماندهی آب را داخل آش بریزید تا دمای آش كم شود. اماج را بتدریج اضافه كنید و مرتب هم بزنید تا اماجها به هم نچسبد، توجه داشته باشید در قابلمه را نگذارید وقتی آش كمی لعابدار شد سركه را ریخته هم بزنید. آش را داخل ظرف مورد نظر بریزید و با نعناع داغ تزئین نمایید.
روش تهیهی اماج:
اماج را به روش آش اماج آماده كنید: بدین صورت كه ابتدا آرد و نمك را در سینی پهن كنید و مقداری آب در یك ظرف بریزید و با انگشتان روی آرد بپاشید هنگامی كه آرد به شكل گلوله گلوله شد آن را بین انگشتان بسائید تا دانههائی به شكل گندم شود و یا خمیری را كه آماده كردهاید رنده كنید و آن را در سایه خشك كنید.
یادآوری: در صورتی كه درست كردن اماج برایتان مشكل است ۲ قاشق آرد را در ظرفی بریزید و یك دوم پیمانه آب سرد را با آرد تركیب نموده و به آش اضافه كنید تا آش لعاب كافی را پیدا نماید.