زرشک پلو با مربای زرشک تازه
مواد لازم برای 4 نفر :
برنج............................................. یك كیلوگرم
روغن مایع یا حیوانی...................... ۱۵۰ گرم
زرشك تازه.................................... ۱۰۰ گرم
زعفران آبكرده............................... ۲ قاشق چایخوری
شكر ..........................................۲ قاشق سوپخوری
مواد لازم برای تهیهی مربای زرشك:
زرشك تازه............................. ۲۵۰ گرم
شكر ................................... ۱ كیلوگرم
آب ....................................۷۵۰ میلی لیتر
خلال بادام ........................ ۱۰۰ گرم
روش تهیه :
مطابق دستورات قبل برنج را خیس كرده قابلمه بزرگی را انتخاب كنید آب را جوش آورده و برنج را به آن اضافه كنید تا مغز برنج نرم شود. سپس برنج را آبكش كرده ۲ قاشق از روغن را ته قابلمه بریزید تا داغ شود و با نان یا سیبزمینی بپوشانید. برنج را اضافه كنید و به شكل مخروط درآورید آب روغن كه بهتر است از روغن حیوانی باشد روی آن بریزید زعفران فراوان روی برنج بریزید تا از عطر و طعم بهتری برخوردار باشد و چند سوراخ داخل برنج ایجاد كرده با دمكنی دم كنید یا با حرارت ملایم به مدت ۴۵ تا ۶۰ دقیقه در فر دم كنید سپس زرشك تازه را با كره یا روغن حیوانی و شكر روی حرارت ملایم قرار دهید تا چند جوش بزند كمی آب زعفران اضافه نمائید تا خوشرنگتر شود سپس با برنج سفید مخلوط و جهت تزئین استفاده نمائید.
روش تهیهی مربای زرشك:
زرشك تازه را كاملا تمیز كنید، در صافی ریخته رویش آب گرفته سپس شكر و آب را در قابلمهی لعابی به جوش آ ورده و مرتب كف آن را بگیرید تا كمی غلیظ شود نزدیك به قوام آمدن شربت زرشك تازه و خلال بادام را اضافه كرده و اجازه دهید تا با حرارت ملایم چند جوش بزند و به قوام آید این مربا بسیار لذیذ و خوش طعم و خوش رنگ است و مقداری شهد آن بیشتر است كه برای مصرف در زرشك پلو به این سبك آن را تهیه میكنند.