پلو با ماهی شور
مواد لازم برای 4-6 نفر :
برنج...................... ۴ پیمانه (۶۰۰ گرم)
نمك...................... به میزان لازم
ماهی دودی شور...................... ۱ عدد (۷۰۰ گرم)
روغن مایع...................... به میزان لازم
گشنیز خرد كرده...................... ۵۰۰ گرم
سیر تازهی خرد كرده...................... ۲ بوته
پودر فلفل قرمز...................... یك سوم قاشق چایخوری
روغن...................... به میزان لازم
كرهی ذوب كرده...................... ۱۰۰ گرم
زعفران آبكرده...................... به مقدار لازم
روش تهیه :
برنج را مطابق دستورالعملهای قبل، با نمك بخیسانید و بپزید و آبكش كنید. ماهی دودی را روی حرارت ملایم بگذارید تا پوستش براحتی كنده شود. ماهی را تمیز كنید قطعهقطعه نمائید. چند ساعت در آب سرد قرار دهید و مرتب آبش را عوض كنید تا شوری آن گرفته شود.كف ظرف مناسبی را چرب كنید. ماهی را در آن قرار دهید و رویش را با فویل بپوشانید. بعد مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در فر از پیش گرم شده با دمای ۱۷۵ درجهی سانتیگراد بپزید. آنگاه استخوانش را جدا كنید و تكهتكه سازید و كنار بگذارید. سپس گشنیز، سیر و فلفل قرمز را به ماهی خرد شده بیفزائید. حالا پس از ریختن كمی روغن در قابلمهی مناسبی، برنج و مواد را لابهلای هم در آن بریزید تا مواد تمام شود. اطراف آن را جمع كنید و به مدت ۳۰ تا ۴۵ دقیقه دم نمائید. در اواخر دم كشیدن، كره و زعفران را روی برنج بدهید و چند دقیقه صبر كنید. سپس آن را در دیس بكشید و سطحش را با برنج زعفرانی تزئین سازید.
یادآوری: گفتنی است كه این پلو را، به صورت دمی هم میتوانید آماده كنید.