چتنی گلابی و گردو
مواد لازم :
گلابی...................................... ۵ عدد
سیب درشت ............................۲ عدد
سركهی سفید ..........................۲ پیمانه
كشمش پلوئی...................... ۱۰۰ گرم
شكر قهوهای ........................۱۰۰ گرم
آرد ذرت.................................. ۲ قاشق سوپخوری
خرما.................................... ۵۰ گرم
آبلیموی تازه........................... یكدوم پیمانه
گردوی نیمكوب شده............ ۲۰۰ گرم
پودر دارچین........................... ۱ قاشق چایخوری
روش تهیه :
گلابی و سیب را ریز خرد كنید و داخل قابلمهای بریزید. سركه را به آن بیفزائید و با شعلهی ملایم بپزید تا كمی غلظت پیدا كند. بعد كشمش، شكر قهوهای، آرد، خرمای پوست و هسته گرفته وآبلیمو را بیفزائید و به مدت ۱۵ دقیقهی دیگر، با حرارت ملایم بجوشانید. بعد گردو و پودر دارچین را اضافه كنید و به مدت ۵ دقیقهی دیگر بجوشانید. شعله را خاموش كنید. آنگاه در ظرف استریل شده بریزید و در آن را ببندید. این چتنی بعد از سه روز آمادهی مصرف است. این چتنی را، به مدت ۱ ماه میتوان داخل یخچال نگهداری كرد.