توگی سرداغی
مواد لازم برای 4 تا 6 نفر :
پیازداغ....................................................... ۲ قاشق سوپخوری
زردچوبه، فلفل و نمك................................... به میزان لازم
جعفری ساطوری كرده................................. ۱ پیمانه
گوشت چرخكرده....................................... ۱۵۰ گرم
ارزن پوستگرفتهی خوراكی.......................... ۲ پیمانه
عدس پخته............................................... یكدوم پیمانه
كشك سائیده........................................... ۱ پیمانه
زعفران حل شده....................................... به مقدار لازم
نعنای خشك.......................................... ۱ قاشق سوپخوری
سیرداغ................................................. ۱ قاشق سوپخوری
روش تهیه :
در قابلمهای مقداری روغن بریزید و پیازداغ را همراه با فلفل و زردچوبه كمی تفت دهید. جعفری و گوشت را نیز اضافه نمائید; كمی كه سرخ شد، ۴ پیمانه آب بیفزائید، پس از آنكه جوش آمد، حرارت را ملایم كنید و ارزن را در آن بریزید تا بپزد. آنگاه عدس پخته را بریزید و پس از چند جوش، اجاق را خاموش كنید تا كمی سرد شود. حالا كشك را بیفزائید و به آرامی هم بزنید. دوباره آن را روی حرارت قرار دهید و دمكنی را روی قابلمه بگذارید تا ارزن كاملا بپزد و نرم شود. در صورت سفت بودن، مقداری كشك را با آب گرم رقیق كنید تا به صورت فرنی یا شیربرنج درآید. قدری زعفران حل شده به آن بیفزائید و اجاق را خاموش كنید تا كمی سرد شود. دمی را در ظرف بكشید و با كشك، نعناع داغ، سیرداغ و پیازداغ تزئین كنید.
یادآوری ۱: در خراسان، گاهی به این غذا كمی شلغم یا گوشت تكهای میافزایند كه باید كمی تفت داده شود.
یادآوری ۲: ارزن پوست گرفتهی خوراكی در خواربارفروشیها یافت میشود.