پای اسفناج
مواد لازم برای خمیر لازانیا
آرد................................................۴۰۰ گرم
تخممرغ ...........................................۴ عدد
روغن زیتون ......................................یك قاشق سوپخوری
نمك ..............................................۱ پینچ
مواد لازم برای مواد میانی لازانیا:
بادمجان......................................۴۰۰ گرم
گوجهفرنگی................................۳۰۰ گرم
كدو .........................................۴۰۰ گرم
فلفل دلمهای ................................۲ عدد
قارچ ..........................................۲۰۰ گرم
موسیر تازه ..................................۱ عدد (یا ۳ ورق خیساندهی آن)
كره ...........................................به میزان لازم
روغن زیتون..................................به میزان لازم
نمك و فلفل ...............................به میزان لازم
پنیر موزارلا ..................................۲۰۰ گرم
ریحان...........................................یك دسته
پنیر پارمسان رنده شده ..................۶۰ گرم
روش تهیه :
آرد را دایرهوار روی سطح كار بریزید. تخممرغها را در وسط آن بشكنید. روغن زیتون و نمك را روی آن بریزید و مواد را خمیر كنید. حالا خمیر را كاملا ورز دهید تا جائی كه به دست نچسبد.
بادمجانها را پوست بگیرید و به صورت مكعبی خرد كنید. گوجهفرنگی، كدو و فلفل را نیز به همان شكل خرد كنید. قارچها را ورقهورقه كنید. موسیر را پوست بگیرید و ریز خرد كنید. داخل تابه، مخلوطی از كره و روغن زیتون را بریزید و حرارت دهید. موسیر تازه یا خیسخورده را به مدت ۲ تا ۳ دقیقه تفت دهید.
زمانی كه موسیر طلائی رنگ شد، بادمجان، كدو و فلفل دلمهای خرد كرده را به آن اضافه كنید. نصف پیمانه گوجهفرنگی خرد كرده و قارچ ورقه كرده را هم بیفزائید. نمك و فلفل را هم اضافه كنید و به مدت ده دقیقه با حرارت كم بپزید. خمیر لازانیا را بر سطح كار پهن كنید و با یك حلقهی فلزی به قطر ۱۰ سانتیمتر برش بزنید.
پنیر موزارلا را به صورت مكعبی خرد كنید و با مواد میانی مخلوط كنید. باقیماندهی گوجهفرنگی را به مدت ۵ دقیقه تفت دهید. ورقههای لازانیا را در قابلمهی حاوی آب جوش به مدت ۵ دقیقه بپزید. در ظرف مناسبی یك ورقه لازانیا قرار دهید و روی آن را با مواد میانی بپوشانید. سپس یك ورقهی دیگر رویش قرار دهید و باز هم آن را با مواد میانی بپوشانید. اینك ورقهی سوم را قرار دهید و گوجهفرنگی تفت داده و پنیر پارمسان را روی آن بریزید و آن را با برگ ریحان تزئین كنید.