سوپ بادیان و گوجه فرنگی
مواد لازم برای 4 نفر :
پیاز بزرگ................................... ۳ عدد
سیر......................................... ۱ حبه
روغن مایع................................. ۳ قاشق سوپخوری
گوجهفرنگی............................... ۱ كیلوگرم
سیبزمینی.............................. ۳ عدد
پاپریكا...................................... ۲ قاشق چایخوری
نمك و فلفل................................ به میزان لازم
قند........................................ ۱ حبه
گشنیز................................... ۱ دستهی كوچك
ساقهی نعنای تازه................... ۲ عدد
دمكردهی بادیان...................... ۳ قاشق سوپخوری
خامه................................... ۱ قاشق سوپخوری
روش تهیه :
پیاز و سیر را پوست بكنید. پیاز را خرد كنید و سیر را بكوبید. سپس آنها را در قابلمهی بزرگی با روغن كمی سرخ كنید. گوجهفرنگیرا به مدت یك دقیقه در آب جوش بریزید. سپس پوست بكنید و خرد كنید. بعد آنها را به پیازداغ بیفزائید. سیبزمینیرا بشوئید و پوست بكنید و به صورت مكعبهای درشت خرد كنید و به پیاز و گوجهفرنگی بیفزائید. پاپریكا، نمك و فلفل را روی آنها بپاشید و به مدت ۵ دقیقه تفت دهید. در این فاصله، گاهی مواد را هم بزنید. اكنون دو لیتر آب روی مواد داخل قابلمه بریزید و یك حبه قند هم اضافه كنید و به مدت ۲۵ دقیقه در قابلمه را ببندید تا بپزد. برگ گشنیز و نعناع را درشت خرد كنید و به سوپ بیفزائید. دمكردهی بادیان را نیز به سوپ اضافه كنید و آن را هم بزنید. سوپ را داخل مخلوطكن یا غذاساز بریزید و به صورت پوره درآورید. نمك و فلفل آن را بچشید و سوپ را داخل ظرف مخصوص بكشید و با برگهای نعناع و گشنیز خرد كرده و خامه تزئین كنید.
یادآوری ۱: در صورت دلخواه میتوانید خامه را از این سوپ حذف كنید.
یادآوری ۲: منظور از بادیان همان رازیانه است.