ترشی خرما با سماق
مواد لازم :
خرمای تازه (رطب)..................... ۱ كیلوگرم
سركه .....................................۱ لیتر
تمر هندی.............................۳۵۰ گرم
سماق پودر شده..................... ۲ قاشق سوپخوری
شكر ....................................۱ قاشق سوپخوری
نمك.................................... ۱ قاشق چایخوری
پودر جوز هندی..................... یكدوم قاشق چایخوری
میخك..................................یكدوم قاشق چایخوری
هل سبز..............................یكدوم قاشق چایخوری
پودر دارچین........................ ۱ قاشق سوپخوری
روش تهیه :
ابتدا هستههای خرما را درآورید و پوست روی آن را جدا كنید و با مقداری سركه به مدت ۲ ساعت بخیسانید. تمرهندی را نیز با ۱ لیوان سركه (به مدت ۱ ساعت) بخیسانید. پودر سماق را نیز با ۱ لیوان آب ولرم به مدت ۵ تا ۶ ساعت خیس و بعد با تنظیف آن را صاف كنید، تمرهندی را هم صاف كنید.
خرمای خیس خورده را همراه با سركه در ظرف لعابی بریزید و تمرهندی خیس خورده و صاف كرده را به آن بیفزائید و به مدت ۱۰ دقیقه با شعلهی ملایم بجوشانید. سپس شكر، نمك، پودر جوز هندی، پودر میخك، پودر هل و پودر دارچین را اضافه كنید و به مدت ۵ دقیقه بجوشانید.
بعد از سرد شدن، داخل شیشه تمیزی بریزید و در جای خنك (مانند دمای یخچال) نگه دارید. بعد از ۱۰ روز، ترشی آمادهی مصرف است.