شامی هویج
مواد لازم برای ۶ نفر
گوشت چرخكرده ............................۵۰۰ گرم
آرد نخودچی....................................۱۲۵ گرم
هویج رنده شده .............................۲۰۰ گرم
پیاز رنده شده....................................۱ عدد
نمك، فلفل، زرچوبه .............................به میزان لازم
تخممرغ ...........................................۳ عدد
ربگوجهفرنگی ................................. ۱ قاشق غذاخوری
شكر ...............................................۱۰۰ گرم
سركه.............................................یكدوم پیمانه
روش تهیه :
گوشت چرخكرده را با آرد نخودچی و هویج و پیاز رنده شده و ادویه تركیب كنید و تخممرغها را یكی یكی بیفزائید و مواد را خوب ورز دهید. حالا هر بار از مواد به اندازهی یك نارنگی بردارید و در دست گرد كنید و وسط آنها را سوراخ كرده و در روغن داغ سرخ كنید.
روش تهیهی سس:
از روغن باقیمانده، در ظرفی بریزید و رب را كمی تفت دهید. آنگاه شكر و سركه را بیفزائید و مرتب هم بزنید تا شكر حل شود و سس غلیظ گردد. میتوان به این سس، مقداری پیاز داغ و رب انار نیز افزوده ، شامیها را در ظرف مناسب بچینید و رویشان سس بریزید.
یادآوری ۱: شامیها را میتوانید در این سس بریزید و بعد از چند بار جوش زدن و مزهدار شدن خارج كنید!
یادآوری ۲: میتوان یك عدد سیبزمینی هم به مواد یاد شده افزود!