ته چین سه طبقه
مواد لازم برای 8 نفر (ته چین مرغ):
مرغ ................................................. ۵ /۱ كیلوگرم
نمك و زردچوبه .................................. به مقدار كم
برنج ................................................ ۵ پیمانه (۷۵۰ گرم)
زردهی تخممرغ ................................. ۵ عدد
ماست معمولی .............................. ۲۰۰-۲۵۰ گرم
زعفران سائیده ................................. ۱ قاشق چایخوری
روغن یا كرهی آبكرده ........................۱۵۰ گرم
خلال پسته و بادام ........................... ۵۰ گرم
زرشك پلوئی .................................. ۵۰ گرم
روش تهیه :
پس از تمیز كردن مرغ، پوست آن را جدا سازید و قطعه قطعه كنید.
بعد با یك عدد پیاز، كمی نمك و زردچوبه و آب بگذارید بپزد و آبش به یكدوم پیمانه برسد.
میتوانید پس از جدا كردن استخوان مرغ، آن را با كمی زعفران – كه در آب جوش دم كردهاید - خوشرنگ و معطر سازید. برنج را مطابق دستورالعملهای گذشته آبكش كنید (البته آن را كمی زندهتر بردارید).
زردهی تخممرغ، ماست و كمی نمك و آب مرغ را همراه با زعفران خوب مخلوط كنید و كرهی آبكرده یا روغن مایع را به آن بیفزائید ولی هم نزنید. برنج آبكش شده را نیز اضافه كنید و كاملا مخلوط نمائید.
ظرف مناسبی را - كه بهتر است نسوز (پیركس) باشد و از نوع براق هم نباشد – با اندكی روغن چرب كنید و نیمی از برنج را داخل آن بریزید و رویش خلال پسته و بادام بپاشید و قطعات مرغ را روی آن بچینید. سپس مجددا بقیهی برنج را بریزید و با پشت قاشق خوب فشرده كنید و رویش را با فویل بپوشانید و در طبقهی وسط فر، به مدت ۵/۱ – ۲ ساعت با حرارت ۱۸۰ درجهی سانتیگراد دم بگذارید. با نگاه به كف ظرف، برشتگی دلخواه را میتوانید ببینید.
پس از پختن و برشته شدن ته ظرف، تهچین، آمادهی برگرداندن در ظرف مناسب میباشد.
حالا دو تا تهچین دیگر را، طبق دستورالعملصفحهی بعد، آماده كنید و به ترتیب قالب و اندازه، روی هم قرار دهید و با ماست چكیده و گلهائی كه از پوست پرتقال تهیهكردهاید، تزئین نمائید.