ماش پتی
مواد لازم :
ماش................................1 كيلوگرم
اسفناج ...........................3 كيلوگرم
كدوتنبل .........................1 عدد متوسط
چغندر قرمز ريز.................10 عدد
سير داغ ........................به ميزان لازم
فلفل، زردچوبه و نمك........به ميزان لازم
آب نارنج........................1 پيمانه
روش تهیه :
ماش را در قابلمه بريزيد و كمي آب به آن بيفزائيد و روي حرارت بجوشانيد. سپس قدري آب سرد روي آن بريزيد، تا پوستش جدا شود.
بعد اسفناج را بشوئيد، ريز خرد كنيد، به ماش بيفزائيد و به مدت 10 دقيقه بپزيد. آنگاه پوست كدو را بگيريد، به اندازهي يك بند انگشت خرد كنيد و درون قابلمه بريزيد.
چغندر را نيز جداگانه بپزيد و پوست بگيريد. اكنون چغندر را خرد كنيد و به خوراك اضافه كنيد.
حالا سيرداغ، فلفل، زردچوبه و نمك را هم بيفزائيد و صبر كنيد تا چند جوش بزند. در پايان، آب نارنج را در آن بريزيد. همينكه غذا جا افتاد، آن را در ظرف مناسبي بكشيد و ميل كنيد.
يادآوري: در گرگان، اين غذا، همراه با پلو و كوكوي سيبزميني مصرف ميشود.