مرغ شکم پر
مواد لازم برای 6 تا 8 نفر :
مرغ ................................................................................... ۱ عدد (حدود ۲ كیلوگرم)
نمک، فلفل و زردچوبه ............................................................ به مقدار لا زم
گوشت چرخكرده ................................................................ ۱۵۰ گرم
پیاز كوچک رندیده ................................................................ ۱ عدد
كره یا روغن ..................................................................... ۷۰ گرم
گشنیز و شنبلیله (فقط چند شاخه شنبلیله) ........................ ۵۰۰ گرم
سیر رندیده ....................................................................... ۴ حبه
تمبرهندی .................................................................... یک دوم بسته
زرشک تمیز كرده ........................................................ ۱ قاشق سوپخوری
زعفران ........................................................................ به مقدار لا زم
رب گوجه فرنگی ......................................................... ۲ قاشق سوپخوری
آلو ...........................................................................۳۰۰ گرم
روش تهیه :
شكم مرغ را پاک و با پارچه ی تمیزی خشک كنید. سپس نمک بزنید و كنار بگذارید. آنگاه گوشت چرخكرده را همراه با پیاز رنده شده، نمک، فلفل و زردچوبه، خوب ورز دهید و به صورت كوفته قلقلی كوچک آماده كنید و در كمی روغن تفت دهید و كنار بگذارید. گشنیز و شنبلیله را پس از تمیز كردن و آماده شدن، خوب ریز خرد كنید و تفت دهید.
حالا سیر رندیده را اضافه كنید. تمبر هندی را نیز ــ كه با آب گرم مخلوط كرده و به صورت سس از صافی رد كرده اید ــ همراه با زرشک به آن بیفزائید.
در این زمان، كوفته قلقلی را اضافه و نمک و فلفل آن را امتحان كنید. اگر مواد شل بود، كمی روی حرارت قرار دهید تا غلیظ شود. گردن مرغ را جدا كنید و آن قسمت از مرغ را بدوزید. مواد را داخل مرغ قرار دهید و شكم مرغ را بدوزید. حالا اطراف مرغ را با كمی نمک و زعفران آغشته كنید. سپس دو پای مرغ را ببندید و در ظرف مناسبی قرار دهید.
كمی روغن یا كره به آن بیفزائید و رویش فویل بكشید و در طبقه ی دوم فر گرم شده با حرارت ۱۸۰ درجه ی سانتیگراد به مدت ۵/۱ ساعت بگذارید تا بپزد. اكنون آن را از فر بیرون بیاورید. حالا فویل را بردارید و رب گوجه فرنگی را در كمی روغن تفت دهید. اینک مرغ شما آب انداخته است.
مقداری از آب مرغ را با رب گوجه فرنگی مخلوط كنید و همراه با آلوی خیس خورده به مرغ اضافه كنید و اجازه دهید ۳۰ دقیقه ی دیگر بپزد.
دقت كنید از سس گوجه فرنگی روی مرغ ندهید، چونكه رویش می سوزد. پس از پخته شدن كامل، مرغ را در ظرف مناسبی بكشید و اطراف آن را با آلوهای پخته تزئین نمائید و از سس آن روی مرغ بدهید.