خاگینه ی نیلوفر
مواد لازم برای 6 تا 8 نفر :
زرده ی تخم مرغ.....................................۲ عدد
شیر یا ماست........................................یک چهارم پیمانه (۶۰ میلی لیتر)
روغن مایع ...........................................یک چهارم پیمانه (۶۰ میلی لیتر)
بیكینگ پودر......................................... نصف قاشق چایخوری
هل سائیده ........................................نصف قاشق چایخوری
آرد سفید........................................... ۲۵۰ گرم
روغن مایع برای سرخ كردن ..................به مقدار لا زم
مواد لا زم برای تهیه ی شربت:
شكر........................................... ۲ پیمانه (۵۰۰ گرم)
آب............................................. ۱ پیمانه (۲۵۰ میلی لیتر)
آبلیمو........................................ ۱ قاشق چایخوری
گلا ب....................................... یک چهارم پیمانه (۶۰ میلی لیتر)
روش تهیه :
زرده ی تخم مرغ، شیر یا ماست و نیمی از روغن را با هم مخلوط كنید و با قاشق هم بزنید. پس از مخلوط كردن، بیكینگ پودر، هل سائیده و مقداری آرد به مایه بیفزائید. سپس بقیه ی آرد را كم كم روی مایه بریزید و آن را ورز دهید تا خمیری دلخواه به دست آید. حالا بقیه ی روغن را اضافه كنید تا نرم و لطیف شود. خمیر را با ضخامت سه میلیمتر، با وردنه باز كنید و با قالب گرد، در سه اندازه(۴، ۶ و ۸ سانتیمتر)قالب بزنید. در هر كدام، با چاقو ۴ چاک بزنید و روی هم بگذارید و برای اتصال آنها به یكدیگر، از سیخ چوبی استفاده نمائید و در روغن مایع فراوان سرخ كنید و در آخر، در شیره ی سرد شده بیندازید و بگذارید به مدت ۲ ساعت در همان حال بماند. سپس خاگینه را در ظرف بچینید و تزئین كنید.