دلمه ی مرغ و اسفناج با سس کاری
مواد لازم برای 2 تا 4 نفر :
برگ درشت اسفناج ............................................ ۱۰ عدد
فیله و سینه ی چرخكرده ی مرغ .......................... ۲۵۰-۳۰۰ گرم
پنیر گرویر (مزه دار) ........................................... ۱۰۰ گرم
پودر عصاره ی مرغ ............................................ یک دوم بسته
نمک............................................................... به مقدار كم
فلفل و زیره .................................................... به مقدار لا زم
خامه ............................................................۱ قاشق سوپخوری
سیر رنده شده ............................................. ۱ حبه
سفیده ی تخم مرغ ....................................... ۲ عدد
مواد لا زم برای تهیه ی سس:
كره .........................................................۲۵ گرم
پودر كاری.................................................یک دوم قاشق چایخوری
آرد معمولی............................................ ۵/۱ قاشق چایخوری
شیر..................................................... ۸۰ میلی لیتر (یک دوم پیمانه)
شكر .....................................................یک دوم قاشق چایخوری
آب ........................................................ ۱-۲ قاشق چایخوری
روش تهیه :
برگ های اسفناج را بشوئید و چندین دقیقه در آب داغ قرار دهید تا كاملا نرم شود. هر برگ اسفناج را داخل پیاله های كوچک فنجانی قرار دهید تا اطراف آن را بگیرد. حالا گوشت فیله و سینه ی مرغ را چرخ كنید و با پنیر، پودر عصاره ی مرغ، نمک، فلفل، زیره، خامه و سیر، خوب مخلوط كنید.
سپس سفیده های تخم مرغ را خوب با همزن بزنید تا كاملا سفید و پوک شود، به طوری كه از ظرف نریزد. اكنون آن را با مواد آماده شده به آرامی مخلوط سازید و داخل پیاله ای كه برگ اسفناج گذاشته اید، بریزید.
بعد برگ اسفناج را روی آن بیاورید و روی هر كدام را با فویل بپوشانید. آنگاه در ظرف مناسبی آب بریزید و پیاله ها را در آن قرار دهید و در طبقه ی وسط فر گرم شده با حرارت ۲۰۰ درجه ی سانتیگراد، به مدت ۴۵ دقیقه قرار دهید تا بپزد. سپس پیاله ها را در ظرف مناسبی برگردانید و با برگ اسفناج تازه، تزئین كنید.