خورش به و اسفناج
مواد لازم برای ۵ نفر
پیاز درشت ....................................................۱ عدد
روغن............................................................به مقدار لا زم
گوشت .......................................................۲۵۰ گرم
لپه .............................................................۱۲۰ گرم
رب گوجه فرنگی..........................................نصف قاشق سوپخوری
ادویه (نمک، فلفل و زردچوبه) .......................به مقدار لا زم
به درشت....................................................۱ عدد
پودر دارچین.................................................۱ قاشق چایخوری
چوب دارچین..............................................۳ تكه
آلوچه.....................................................۵۰ گرم
اسفناج ................................................۲۵۰ گرم
روش تهیه :
پیاز را به صورت نگینی خرد كنید و داخل تابه ی حاوی روغن بریزید و سرخ نمائید. سپس گوشت را به صورت قیمه ای خرد كنید و به پیاز بیفزائید و روی حرارت ملا یم به مدت ۲۰ دقیقه تفت دهید.
آنگاه لپه را -كه از یک ساعت قبل خیسانده اید- در آبكش بریزید و همراه با رب گوجه فرنگی به گوشت اضافه كنید و تفت بدهید. سپس ادویه ها را بجز نمک بیفزائید و تفت دهید.
آنگاه ۵۰۰ میلی لیتر آب بریزید و وقتی به جوش آمد، شعله را كم كنید و بگذارید به مدت ۳۰ دقیقه بجوشد.
سپس به را چهار قاچ كنید و دانه های آن را جدا سازید و به هر شكلی كه دوست دارید، خرد كنید. اكنون پودر دارچین را روی تكه های به بپاشید و بگذارید به مدت ۱۰ دقیقه بماند.
سپس با اندكی روغن تفت دهید; به صورتی كه رنگ آن تیره نشود. بعد از تفت دادن، آن را با چوب دارچین و آلوچه ای كه از یک ساعت قبل خیس خورده، داخل خورش بریزید. ۱۰ دقیقه مانده به صرف غذا، اسفناج را خرد كنید ولی خیلی ریز نشود و آن را داخل خورش بریزید.
هنگام خوردن، چوب دارچین را از غذا خارج نمائید.