خلال پلو
مواد لازم برای 4 نفر:
خلا ل پرتقال.........................................۱ پیمانه
شكر....................................................۳ قاشق سوپ خوری
آب .....................................................۲ پیمانه
زعفران آبكرده.......................................۱ قاشق چایخوری
خلا ل بادام .......................................۱ پیمانه
خلا ل پسته.......................................۱ پیمانه
خلا ل هویج ......................................۱ پیمانه
پیاز متوسط.......................................۱ عدد
گوشت چرخكرده..............................۲۰۰ گرم
برنج................................................۴ پیمانه
كره ی حیوانی ...............................۲۰۰ گرم
نمک..............................................مقداری
روش تهیه :
خلا ل پرتقال را یک تا دو روز در آب نیم گرم بخیسانید و هر روز آب آن را سه تا چهار بار عوض كنید. بعد خلا ل ها را دوبار با آب جوشان بجوشانید و در آبكش بریزید.
شكر را با دو پیمانه آب مخلوط كنید و روی حرارت بگذارید.
وقتی به جوش آمد و شكر در آب حل شد خلا ل پرتقال را به آن بیفزائید. آنقدر روی حرارت نگه دارید تا خلا ل پرتقال ها طعم شیرین بگیرد و آبش تبخیر شود.
سپس مقداری زعفران را كه در آب جوش حل كرده اید– به خلا ل های پرتقال اضافه كنید. خلا ل بادام را با آب سرد به مدت نیم ساعت خیس كنید و در آبكش بریزید. خلا ل پسته را هم به مدت۱۵ دقیقه خیس كنید و در آبكش بریزید. اكنون پیاز خلا ل شده را در روغن كمی سرخ كنید تا طلا ئی شود. گوشت چرخكرده را با كمی پیاز رنده شده، نمک و زردچوبه ورز دهید و به صورت قلقلی كوچک در آورید و در روغن كمی تفت دهید.
سپس خلا ل پرتقال و خلا ل بادام را اضافه كنید و خلا ل هویج را با كمی روغن ۵ دقیقه تفت دهید و با كمی زعفران آبكرده مخلوط نمائید و به بقیه ی مواد بیفزائید.
حالا برنج را آبكش كنید و داخل دیگ كمی روغن بریزید و تكه ای نان قرار دهید و كمی برنج روی آن بریزید. بعد همانند لوبیاپلو، مواد را لا به لا ی برنج بریزید و آن را دم بگذارید. برنج، با حرارت ملا یم می پزد و دم می كشد. اینک برنج آماده را در ظرف مورد نظر بكشید و روی آن را با مقداری برنج و زعفران و خلا ل پسته تزئین كنید.