خورش به و آلو
مواد لازم برای 6 تا 8 نفر :
روغن .............................................۴ قاشق سوپ خوری
پیاز داغ ..........................................۳ قاشق سوپ خوری
گوشت مغز ران یا ماهیچه.................۵۰۰ گرم
زردچوبه........................................۱ قاشق چایخوری
لپه در صورت تمایل.........................۲ قاشق سوپ خوری معادل ۵۰ گرم
آلو براقانی ..................................۱۵۰ تا ۲۰۰ گرم
به متوسط ..................................۲ عدد
نمک ........................................به مقدار لا زم
شكر در صورت تمایل....................۲ قاشق سوپ خوری
زعفران غلیظ...............................یک دوم قاشق چای خوری
روش تهیه :
ابتدا ۲ قاشق سوپ خوری روغن را همراه با پیازداغ و گوشت لقمه ای خرد شده در ظرف مناسبی ۵ دقیقه تفت دهید. زردچوبه را اضافه كنید و پس از مخلوط كردن، آب را بیفزائید و بگذارید گوشت تقریبا پخته شود.
بعد لپه ی خیس خورده را به آن اضافه كنید. آلو را كه از قبل خیس كرده اید، دانه دانه بشوئید تا كاملا تمیز شود. به ها را پس از تمیز كردن و شستن، به صورت حبه ای خرد كنید و با بقیه ی روغن كمی تفت دهید.
در این زمان به و آلو و نمک خورشت را بیفزائید و بگذارید تمام مواد پخته شود. در نهایت شكر و زعفران را اضافه كنید و پس از یكی دو جوش، خورشت باید آماده و جا افتاده باشد. این خورشت را معمولا با برنج میل می كنند و می توانید از لپه نیز استفاده نكنید.