ترشی خرما و لیمو
مواد لازم برای 5 تا 6 نفر :
لیموترش درشت زرد................... ۱كیلوگرم
نمک ........................................ یک دوم قاشقسوپخوری
خرما (رطب) ............................. ۱ كیلوگرم
پودر دارچین ............................. ۱ قاشق چایخوری
پودر هل سبز .......................... ۱ قاشق چایخوری
زنجبیل تازه ی رنده شده ........... ۱ قاشقسوپخوری
(یا پودر زنجبیل ۱ قاشق چایخوری)
مغز گردو ...............................۲۰۰ گرم
آبلیموی تازه ............................. ۱ پیمانه (۲۰۰ میلیلیتر)
شكر قهوه ای............................۲ قاشق سوپخوری
تخم خردل ............................... ۱ قاشق سوپخوری
آب نارنج تازه ............................۲ پیمانه (۴۰۰ میلیلیتر)
روش تهیه :
ابتدا قسمت بالا ی لیمو را برش بزنید (مانند دلمه) و با قاشق داخل آن را خالی كنید. بعد محتویات خالی شده ی لیمو را در ظرفی بریزید و له كنید.
سپس روی آن نمک بریزید و به مدت ۷ ساعت در جای گرم بگذارید و مرتباً هم بزنید تا له شود. بعد در آبكش بریزید و آب آن را صاف كنید.
هسته های باقیمانده را بگیرید. پوست خرما را نیز جدا كنید و هسته ی آن را درآورید و له كنید. بعد با محتویات لیمو مخلوط سازید و به آن پودر دارچین، هل، زنجبیل رنده شده و مغز گردوی نیمكوب شده و آبلیموی صاف شده بیفزائید و مخلوط كنید. حالا آن را روی شعله ی ملا یم به مدت ۱۰ دقیقه بجوشانید و مرتب هم بزنید تا خرما له شود.
بعد از روی شعله بردارید و شكر قهوه ای را اضافه كنید و بگذارید سرد شود. پوسته ی لیموی خالی شده را ۳ بار در آب بجوشانید تا تلخی آن گرفته شود. بعد مواد آماده شده را داخل لیمو پر كنید و داخل ظرف موردنظر بچینید. تخم خردل را روی هر یک از لیموها قرار دهید و آب نارنج را بیفزائید و در جای خنک به مدت ۱۵ تا ۲۰ روز نگه دارید.