شیرماهی با سس مخصوص
موادلازم برای 4 نفر :
فیله ی شیرماهی................................۴ برش (حدود ۷۰۰ گرم)
آبلیمو ...............................................۳ قاشق سوپخوری
نمک.................................................نصف قاشق چایخوری
روغن مایع .......................................۲۵ گرم
دارچین ...........................................نصف قاشق چایخوری
روغن سرخ كردنی ..........................۲۵۰ گرم
مواد لا زم برای تهیهی سس مخصوص:
تره فرنگی خرد كرده.............................۱۰۰ گرم
كره ی آبكرده..........................................۲ قاشق سوپخوری
جعفری خرد كرده....................................۲ قاشق سوپخوری
پنیر خامه ای.........................................۱۰۰ گرم
خامه...................................................۱۰۰ گرم
فلفل ................................................نصف قاشق چایخوری
پودر سیر ..........................................نصف قاشق چایخوری
نمک و آبلیمو.......................................به میزان لا زم
روش تهیه :
ابتدا برای مزه دار كردن، ماهی ها را در سینی بچینید و كمی آبلیمو، نمک و روغن روی آنها بریزید. پس از گذشت نیم ساعت، كمی دارچین نیز روی ماهی ها بریزید. چند دقیقه بعد، ماهی برای سرخ كردن آماده شده است. توجه داشته باشید كه با انتخاب ماهی تازه و پخت آن به صورت تازه، علا وه بر حفظ شدن خواص غذائی ماهی، بوی ناشی از سرخ كردن آن نیز به مراتب كم تر خواهد بود.ماهی را در روغن گرم شده و در ظرف نچسب، روی حرارت ملا یم سرخ كنید تا ترد و پخته شود.
روش تهیه ی سس مخصوص:
جهت تهیه ی سس مخصوص، ابتدا تره فرنگی و كره را به مدت ۵ دقیقه و با حرارت ملا یم تفت دهید تا كمی ترد شود. بعد جعفری، پنیر خامه ای و خامه را اضافه كنید و مرتب هم بزنید و حرارت را كاهش دهید تا پنیر خامه ای نیز آب شود. فلفل، پودر سیر، نمک و كمی آبلیمو نیز بیفزائید و هم بزنید تا سس یكنواخت سفید رنگی حاصل شود. سس را روی ماهی بریزید و میل كنید.