دمی زیره
مواد لازم برای 5 نفر :
برنج..........................................۵۰۰ گرم
پیاز متوسط ..................................۲ عدد
كره ی آبكرده ................................۱۰ قاشق سوپخوری
نمک ..........................................به میزان لا زم
سیب زمینی متوسط .....................۲ تا ۳ عدد
زیره ی سیاه...............................۲ قاشق سوپخوری
زعفران ......................................۱ قاشق چایخوری
روش تهیه :
برنج ایرانی را پیمانه كنید. برای هر پیمانه برنج ۲ پیمانه آب ولرم بریزید; به طوری كه به اندازه ی یک بند انگشت روی برنج آب باشد. حداقل ۲ تا ۳ ساعت بگذارید خیس بخورد. پیاز را ریز خرد كنید و در كره ی آب شده سرخ نمائید. آب برنج، نمک و سیب زمینی خلا لی خرد كرده را بریزید. وقتی آبش جوش آمد برنج را به آن بیفزائید. آبش كه جمع شد، زیره ی پاک كرده را روی برنج بپاشید و مخلوط كنید. حالا آن را دم بگذارید و بعد از پخت، زعفران را روی آن دهید.
یادآوری ۱: هر میزان پیمانه ی برنج را بیش تر می كنید، به همان نسبت آب بیفزائید ولی ظرف را بزرگ تر كنید. اگر برنج پاكستانی است، پیمانه ی آب را سرخالی بگیرید. حرارت گاز باید زیاد باشد تا آب برنج خشک شود; و بعد آن را دم بگذارید.
یادآوری ۲: اگر نمی خواهید برنج را آبكش كنید، به روش دمی به اندازه ی ۱۰ نفر می توان پخت.