چیزاکلر (اکلر پنیر)
مواد لازم برای 6 نفر :
آب .....................................................۴۰۰ میلی لیتر
كره.....................................................۱۰۰ گرم
آرد ....................................................۲۵۰ گرم
تخم مرغ.................................................۴ عدد
وانیل....................................................یک هشتم قاشق چایخوری
بیكینگ پودر..........................................یک چهارم قاشق چایخوری
نمک..................................................یک سوم قاشق چایخوری
مواد لا زم داخل اكلر:
كره ................................................۱۵۰ گرم
پنیر خامه ای ..................................۱۵۰ گرم
گردوی خرد كرده..............................۱۰۰ گرم
پسته ی خلا ل كرده ........................۱۰۰ گرم
خامه ...........................................۱۰۰ گرم
روش تهیه :
آب و كره را در ظرفی بریزید و روی حرارت قرار دهید تا كره در آب حل شود و به جوش آید. سپس آرد را اضافه كنید و روی حرارت ملا یم، با قاشق مرتب هم بزنید تا خمیر شود. آنگاه از ظرف خارج نمائید و كنار بگذارید تا سرد شود. بعد، تخم مرغ ها را دانه دانه به خمیر اضافه و خوب مخلوط كنید. دقت داشته باشید كه تا تخم مرغ اول خوب جذب خمیر نشده، تخم مرغ بعدی را نیفزائید. بعد از اینكه همه ی تخم مرغ ها را به خمیر اضافه كردید، وانیل، بیكینگ پودر و نمک را نیز داخل خمیر ریخته، آن را در قیف پارچه ای با ماسورهی كنگره دار بریزید و در سینی، با فاصله به صورت گل های كوچک و یا یكجا در قالب گرد یا بیضی میان خالی بریزید و در فری كه از قبل با حرارت ۲۰۰ درجه ی سانتیگراد گرم شده، به مدت نیم ساعت در طبقه ی وسط قرار دهید تا بپزد و طلا ئی شود. بعد از سرد شدن، بغل نان ها را چاک دهید و با مواد پر كنید.
روش تهیه ی مواد داخل اكلر:
مواد داخل اكلر را با هم مخلوط و داخل نان ها را با آن پر كنید. سپس در ظرف مناسبی بچینید و میل كنید.