ماهی دانمارکی
مواد لازم برای خمیر ورقه ای (1) (برای 6 نفر ):
آرد.......................................................................۴۱۰ گرم
كره ....................................................................۵۰ گرم
نمک ....................................................................۱ قاشق چایخوری
آب سرد یخچالی....................................................۱ تا ۵/۱ پیمانه
مواد لا زم میانی (۲):
كره ی سرد......................................................۴۵۰ گرم
نمک..............................................................۱ قاشق چایخوری
آبلیموی تازه...................................................۶ قاشق چایخوری
آرد سرد .......................................................۱۳۰ گرم
مواد لا زم داخل خمیر:
فیله ماهی شیر یا سالمون...........................نیم كیلوگرم
لیموترش تازه .............................................یک عدد
پوست لیمو ترش رندیده (رنده شده) ..............یک قاشق غذاخوری
نمک و فلفل...............................................به میزان لا زم
جوز هندی.................................................یک دوم قاشق چایخوری
پودر سیر...................................................یک قاشق چایخوری
آرد سوخاری ............................................۱۰۰ گرم
كره .......................................................۱۰۰ گرم
پنیر موتزارلا ...........................................۱۵۰ گرم
روش تهیه :
روش تهیه ی مواد میانی:
كره را از رنده ی درشت رد كنید و نمک و آبلیمو را به آن بیفزائید. بعد ۱۳۰ گرم آرد سرد را به آن اضافه كنید و تمام مواد را با هم مخلوط سازید. حالا مواد را به شكل مربع درآورید و داخل كیسه نایلون در یخچال قرار دهید. مواد را نباید زیاد ورز داد!
روش تهیه ی خمیر اولیه:
آرد را در ظرفی بریزید و وسط آن را گود كنید. بعد كره و نمک را به آن بیفزائید و با نوک انگشت، مواد را با هم مخلوط كنید. سپس آب را بیفزائید. حالا خمیر را به مدت ۸ دقیقه ورز دهید. بعد روی خمیر را بپوشانید و یک ربع استراحت دهید. روی سطح میز را آرد بپاشید و خمیر را روی آن باز كنید و مواد لا زم شماره ۲ را وسط شماره ۱ بگذارید و به شكل بقچه ببندید. بعد با وردنه خمیر را به شكل مستطیل باز كنید و چهارلا كنید. اكنون خمیر را داخل سینی بگذارید و روی آن را با نایلون بپوشانید. نیم ساعت در یخچال قرار دهید و این عمل تا زدن را ۴ بار تكرار كنید و ۴ بار استراحت دهید. بعد خمیر را مصرف كنید.
روش تهیه ی مواد داخل خمیر:
ماهی را به صورت ورقه ی بلند و نازک ببرید و با آب لیمو ترش، پوست لیمو ترش رندیده، نمک و فلفل، جوز هندی و پودرسیر مزه دار كنید و در یخچال ۲ ساعت استراحت دهید. بعد در آرد سوخاری بغلتانید و با كره كمی سرخ كنید. حالا آن را كنار بگذارید تا خنک شود. سپس خمیر نیمه ورقه ای را نصف كنید و به شكل دو عدد ماهی برش دهید. یكی از ورقه های ماهی را بگذارید و ماهی سرخ شده را روی آن قرار دهید و رویش پنیر بپاشید. بعد ورقه ی دوم را روی ماهی گذاشته، دو طرف ورقه ها را به وسیله ی سفیده ی تخم مرغ به هم بچسبانید. روی خمیر را با چاقوی تیز به شكل فلس ماهی شكل دهید و با قلم مو زرده ی تخم مرغ را روی آن بمالید و در فر كه از پیش گرم شده با حرارت ۲۰۰ درجه ی سانتیگراد، به مدت نیم ساعت در طبقه وسط قرار دهید تا طلا ئی شود. سپس در ظرف مناسب بگذارید و اطراف آن را تزئین كنید.