بوقلمون شکم پر
مواد لازم برای 12-15 نفر :
جعفری......................................................................۲ دسته
زلنگ .........................................................................۴ دسته
انار ریجه......................................................................۲ دسته
اوجی.........................................................................۶ دسته
سیر سبز....................................................................۵ دسته
روغن مایع سرخ كردنی..................................................به میزان لا زم
پیازداغ ......................................................................۶ قاشق غذاخوری
مغز گردوی چرخ شده................................................۳۰۰ گرم
دانه ی خشک و پودر شده ی انار ترش.......................۳۰۰ گرم
رب انار ترش یا ملس................................................۲ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل و زردچوبه..............................................به میزان لا زم
شكر ...................................................................به میزان لا زم
بوقلمون...............................................................۱ عدد (۵/۳ كیلوگرم)
آب.....................................................................۲۵۰ میلی لیتر
دانه ی ترش یا ملس انار تازه..................................۲۵۰ گرم
آلو....................................................................۲۵۰ گرم
روش تهیه :
ابتدا سبزی ها را خوب بشوئید و بر روی پارچه ای پهن كنید تا آب آن كاملا گرفته شود. بعد آن را چرخ كنید تا كاملا نرم شود.
حالا در ظرفی كمی روغن بریزید و سبزی ها را در آن كمی تفت دهید تا آب آن كشیده شود ولی سرخ نگردد، چونكه عطر سبزی از بین می رود. بعد از روی اجاق بردارید و مقداری از پیازداغ، مغز گردوی چرخ شده، دانه ی انار آسیاب شده، رب انار، نمک و فلفل را بیفزائید و خوب مخلوط سازید.
اكنون مزه ی آن را بیازمائید; چنانچه نیاز به شكر داشت، اضافه كنید.سپس بوقلمون را خوب تمیز كنید و بشوئید و فلفل و زردچوبه به اطراف و داخل شكم آن بمالید و مواد آماده را داخل شكم بوقلمون بریزید و شكم آن را بدوزید.
حالا در تابه ای كمی روغن بریزید و بوقلمون را كمی تفت دهید. سپس آب را اضافه كنید و در قابلمه را بگذارید تا با حرارت ملا یم پخته شود. در اواخر پخت، نمک را رقیق كرده، با سرنگ به قسمت های ضخیم بوقلمون تزریق كنید.
بعد اطراف آن را هم نمک بزنید تا مزه دار شود. سپس بقیه ی پیازداغ را با دان انار تازه ی ترش یا ملس و مغز گردوی خرد شده، در ظرفی تفت دهید و چنانچه نیاز به شكر داشت، اضافه كنید. آلو را پس از تمیز كردن بپزید و به مواد بیفزائید. مقداری از این مواد آماده را كنار بگذارید و بقیه ی مواد را كنار بوقلمون در قابلمه بریزید تا مزه دار گردد.
پس از پختن كامل، آن را در ظرف مورد نظر كشیده، مقداری از مواد را كه قبلا كنار گذاشته بودید، در اطراف بوقلمون بریزید.
یادآوری ۱: چنانچه دان انار در دسترس نبود، می توانید از آلو استفاده كنید. دان انار تازه را می توانید در فصل آن تهیه و در فریزر نگهداری كنید.
یادآوری ۲: به جای بوقلمون، می توانید از مرغ درشت استفاده كنید.