شیر پلو
مواد لازم برای 4 -6 نفر :
برنج .................................................. ۶۰۰ گرم
شیر ....................................................۵/۱ لیتر
آب ......................................................نیم لیتر
زعفران حل شده ی غلیظ .......................۱ قاشقچایخوری
نمک ..................................................كمی
روغن یا كره ......................................۱۵۰ گرم
سینه یا فیله ی مرغ...........................۶۰۰ گرم
كشمش ریز پلوئی ...........................۳۰۰ گرم
پیاز داغ نگینی .................................۶-۸ قاشق سوپخوری
خلا ل پسته ...................................۵۰ گرم
روش تهیه :
مرحله ی (۱)
ابتدا برنج را بشوئید و در آب جوش به مدت ۱۵ دقیقه بخیسانید. بعد شیر را همراه با آب روی حرارت بگذارید تا جوش بیاید. حالا برنج و زعفران را در آن بریزید تا كاملا بجوشد ولی له نشود. در پایان، نمک را افزوده و آن را آبكش كنید. ته قابلمه كمی روغن ریخته، برنج را در آن بریزید و روی حرارت ملا یم بگذارید تا دم بكشد. در پایان، مقداری روغن یا كره روی برنج بدهید.
مرحله ی (۲)
سینه یا فیله ی مرغ را انگشتی خرد كنید و پس از مزه دار كردن آن با نمک و زعفران، با كمی كره تفت دهید. بعد در„ ظرف را بگذارید تا كاملا با آب خودش بپزد.
مرحله ی (۳)
كشمش ها را پس از پاک كردن و شستن، در كمی كره تفت دهید. حالا بخشی از مواد آماده را با هم مخلوط كنید (مرغ پخته، پیاز داغ، كشمش و خلا ل پسته) و بخش دیگر را برای تزئین روی پلو، جدا نگه دارید.پس از دم كشیدن پلو، آن را در ظرف بكشید و از مواد مخلوط شده، لا به لا ی پلو بدهید. در پایان، روی پلو را با پلوی زعفرانی، تكه های مرغ و كشمش، پیازداغ و خلا ل پسته تزئین كنید.
یادآوری: برای اینكه شیر باقیمانده از آبكش كردن برنج هدر نرود، می توانید آن را با ۲ قاشق نشاسته مخلوط كنید و به اندازه ی دلخواه شكر و گلا ب بیفزائید و یک فرنی تهیه كنید كه با توجه به اینكه لعاب برنج هم در داخل آن هست، بسیار خوشمزه و مقوی خواهد شد.