اعظم گلزارمنش
مواد لازم ماهی سَمِن در سس گوجهفرنگی
برای 4 نفر
زیره سیاه 1 قاشق سوپخوری
ماهی سمن 4 تكه 250 گرمی
نمك و فلفل به میزان لازم
آرد 3 قاشق سوپخوری
سیر درشت خرد كرده 6 حبه
چیلی خرد كرده 1 عدد
پاپریكا 2 قاشق چایخوری
زیره سبز یك و یكدوم قاشق چایخوری
دارچین یكچهارم قاشق چایخوری
رب گوجهفرنگی 2 قاشق سوپخوری
آبلیمو 2 قاشق سوپخوری
شكر 2 قاشق چایخوری
گشنیز خرد كرده برای تزئین 2 قاشق سوپخوری
لیموی حلقهای خرد كرده به میزان لازم
روش تهیه ماهی سَمِن در سس گوجهفرنگی
زیره سیاه را در تابه مناسبی بریزید و روی حرارت ملایم، حدود 2 دقیقه تفت دهید تا عطرش بلند شود. گاهی نیز آن را هم بزنید تا نسوزد! آنگاه بگذارید زیره خنك شود و آن را آسیاب كنید. سپس 2 قاشق سوپخوری روغن مایع در تابه مناسبی بریزید و روی اجاق بگذارید. حالا به ماهی نمك و فلفل بزنید و در آرد بغلتانید و در روغن سرخ كنید تا طلائی رنگ شود. اكنون سیر، چیلی، پاپریكا، زیره سبز، دارچین، زیره سیاه و 2 قاشق سوپخوری روغن مایع را در كاسه دستگاه غذاساز بریزید و پوره كنید.
در صورت نیاز میتوانید روغن بیشتری به آن بیفزائید. اینك 4 قاشق سوپخوری روغن مایع، در تابه مناسبی بریزید و پوره فراهم كرده را 30 ثانیه در آن تفت دهید. آنگاه رب گوجهفرنگی و یك دوم پیمانه آب به آن بیفزائید و 30 ثانیه دیگر، سس را تفت دهید. حالا آبلیمو، شكر، نمك و فلفل را به این سس بیفزائید و هم بزنید. حالا ماهی را درون آن قرار دهید، در تابه را بگذارید و 7-11 دقیقه، ماهی را روی حرارت ملایم بپزید. اكنون ماهی را برای پذیرائی در ظرف مناسبی قرار دهید، سس را رویش بریزید و با گشنیز و حلقههای لیمو بیارائید.