کوفته گوشت و عدس
مواد لازم :
پیاز.............................................................۲ عدد متوسط
كرفس.........................................................۲ ساقه
هویج..........................................................۲ عدد بزرگ
روغن زیتون ................................................۱ قاشق غذاخوری
گوشت چرخ كرده بدون چربی .......................۴۰۰ گرم
عدس.......................................................۲۰۰ گرم
گوجه فرنگی................................................۴ عدد متوسط
رب گوجه فرنگی.........................................۲ قاشق غذاخوری
عصاره سبزی............................................۲ لیوان (نیم لیتر)
می توان ۱ قرص سبزی (عصاره) را با نیم لیتر آب داغ حل كنید
برگ بو .................................................۲ عدد
سویاسس ..........................................۳ قاشق غذاخوری
تخم مرغ..............................................۲ عدد
جعفری تازه ریز شده.............................۱ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل........................................به مقدار لا زم
مواد لا زم برای سس كوفته:
گوجه فرنگی......................................۴ عدد متوسط
پیاز ..................................................۲ عدد متوسط
گشنیز و جعفری................................۲ قاشق غذاخوری
روش تهیه :
پیاز، كرفس و هویج را پس از شستن خرد كنید و در ظرف مناسبی كه حاوی روغن است، بریزید.
۱۰-۵ دقیقه این مخلوط را حرارت دهید تا نرم شود. (بعد از سرد شدن سبزی) گوشت چرخ كرده را افزوده و به طور كامل ورز دهید و كنار بگذارید. سپس عدس، گوجه فرنگی پوست گرفته شده و خرد شده، رب گوجه فرنگی، عصاره سبزی و برگ بو را اضافه كنید و به مدت ۳۰-۲۰ دقیقه روی حرارت ملا یم قرار دهید تا عدس كاملا بپزد و آب اضافی آن تبخیر شود.
در آخرین مرحله، سویاسس را اضافه كنید و برگ بو را از آن جدا كنید; سپس ظرف را از روی حرارت بردارید تا مخلوط، كمی خنک شود. تخم مرغ، جعفری، نمک و فلفل را اضافه كنید و برگ بو را از آن جدا كنید; و با مخلوط گوشت چرخ كرده و محتویات عدس پخته شده خوب به هم بزنید. فر را با حرارت ۱۷۵ درجه ی سانتیگراد یا ۳۵۰ درجه ی فارنهایت تنظیم و روشن نمایید. مواد را به صورت گلوله های كوچكی درآورید و در سینی مخصوص فر به مدت ۳۰ دقیقه قرار دهید تا بپزد.
روش تهیه سس كوفته
گوجه فرنگی را پوست بگیرید و خرد نمایید، سپس آن را به همراه پیاز خرد شده در ظرفی بریزید و روی حرارت ملا یم قرار دهید تا به جوش بیاید; آن گاه حرارت را كم كنید تا سس به مدت ۳۰ دقیقه به آرامی بجوشد. مواد فراهم شده را در مخلوط كن بریزید تا به صورت پوره درآید; سپس سبزی معطر را به آن اضافه كرده و در زمان سرو به صورت گرم مصرف نمایید. كوفته ها را در ظرفی بگذارید و سس آماده شده را روی آن بریزید و سرو نمایید.