آبگوشت گیاهی
مواد لازم برای 6 تا 8 نفر :
نخود ........................................................................۲۵۰ گرم
لوبیا سفید................................................................۲۵۰ گرم
لوبیا چیتی ..............................................................۲۵۰ گرم
سویا .....................................................................۲۰۰ گرم
(از شب قبل در یک لیوان شیر خیس شده)
روغن زیتون بی بو یا روغن هسته ی انگور ......................۳ قاشق غذاخوری
سیب زمینی...............................................................نیم كیلوگرم
گوجه فرنگی..............................................................نیم كیلوگرم
لیمو عمانی ...............................................................۶ تا ۸ عدد
زردچوبه......................................................................۳ قاشق چایخوری
نمک .........................................................................به میزان لا زم
پودر فلفل قرمز...........................................................۱ قاشق چایخوری
قارچ تمیز كرده و خرد شده .........................................۲۰۰ گرم
روش تهیه :
آب نخود، لوبیا سفید و لوبیا چیتی را كه از شب قبل خیس كرده اید عوض كنید. سپس آن را با ۱۲ پیمانه آب در قابلمه ی مناسبی بریزید و با حرارت زیاد به جوش آورید. پس از به جوش آمدن، در قابلمه را بگذارید و حرارت را ملا یم كنید تا حبوبات حدود ۵/۲ ساعت به آرامی بپزد.
حالا سویا را در صافی بریزید و شیر اضافی آن را بگیرید و در روغن زیتون یا روغن هسته ی انگور با حرارت ملا یم كمی تفت دهید. آنگاه سویا، سیب زمینی پوست كنده ی خرد شده، گوجه فرنگی چهار قاچ، لیمو عمانی، زردچوبه، نمک، فلفل و قارچ را به نخود و لوبیای پخته بیفزائید و بگذارید با همان حرارت ملا یم حدود ۳۰ دقیقه بپزد تا كاملا جا بیفتد. در آخر می توانید آب غذا را در كاسه ای بریزید و سپس محتویات قابلمه را بكوبید و له كنید. این غذا را با سبزی خوردن میل نمائید.