آبگوشت کرمانی
مواد لازم برای 10-12 نفر :
نخود و لوبیا چیتی .......................نیم كیلو
پیاز............................................۲ عدد بزرگ
زردچوبه ....................................۱ قاشق چایخوری
فلفل قرمز ..................................به مقدار لا زم
گوشت گوسفندی چرب................۵/۱ كیلوگرم
آب ...........................................۲ لیتر
به ............................................۲ عدد بزرگ
برگه ی آلوترش (ترشاله)..............۱۰۰ گرم
سیب زمینی..............................۶ تا ۷ عدد
رب ..........................................۴ قاشق غذاخوری
روغن.......................................۵۰ گرم
ترخون......................................۲ قاشق غذاخوری سرپر
شنبلیله....................................۱ قاشق سوپخوری
لیمو عمانی پودر شده ...............۱ قاشق سوپخوری
نمک........................................به اندازه ی لا زم
روش تهیه :
نخود و لوبیا را پاک كنید و از شب قبل خیس كنید. مقدار نصف نخود خیس خورده را با ۲ عدد پیاز و چربی گوشت، چرخ كنید و كنار بگذارید. سپس نخود باقیمانده و لوبیا را نیم پز كنید. حدود ۲ لیتر آب در یک قابلمه بزرگ بریزید. نخود و لوبیا را بیفزائید. وقتی جوش آمد، نخود و پیاز چرخ شده را با ادویه به آن اضافه كنید.
بعد گوشت را با به خرد شده و برگه ی آلوی تمیز شده به آن بیفزائید. وقتی گوشت نیم پز شد، سیب زمینی پوست گرفته را با رب سرخ شده در روغن، ترخون، شنبلیله و پودر لیمو عمانی بیافزائید، در نهایت نمک را افزوده حدود ۱ ساعت آبگوشت را روی شلعه ی ملا یم بگذارید تا جا بیفتد.