سرکه هلو
مواد لازم :
هلو ....................................................۵ كیلوگرم
(از هر نوعی كه باشد، فرق نمی كند)
سركه...................................................۱ لیتر
(از هر نوعی كه باشد، فرق نمی كند)
نمک ...................................................۲ قاشق غذاخوری
خمیرترش (خمیرمایه) ............................۱ قاشق غذاخوری
شكر .................................................۱۰۰ گرم
روش تهیه :
ابتدا هلو را بشوئید و به مدت ۲ ساعت روی پارچه خشک كنید. بعد هسته ی آن را بیرون آورید و ریز خرد كنید. سپس داخل ظرف مخصوص سركه بریزید و خمیر مایه، شكر و نمک را اضافه كنید و كمی چنگ بزنید تا همه ی مواد مخلوط شوند. بعد از بستن در ظرف، خمیر سفتی درست كنید و در ظرف را خمیر بگیرید تا هوا نكشد. ظرف را در جای خنک و خشک، به مدت ۲۵ تا ۳۰ روز نگه دارید. بعد از این مدت، در ظرف را باز كنید و ترشی را چنگ بزنید و از صافی رد كنید. حالا مواد صاف كرده را به مدت ۱۰ دقیقه بجوشانید و سرد كنید. سپس آن را در ظرفی بریزید و در جای تاریک نگه دارید.