آش سیرابی
مواد لازم برای 6 نفر :
سیرابی..................................................................نصف یک عدد
كرفس.....................................................................نصف ساقه
برگ بو......................................................................۲ برگ
هویج ......................................................................یک عدد
نخود و لوبیا، عدس و جو ..............................................از هر كدام یک استكان متوسط
سبزی آش (تره، جعفری، اسفناج و گشنیز) .....................۵۰۰ گرم
كشک ......................................................................۳۰۰ گرم
نمک و فلفل و ادویه ....................................................به میزان لا زم
زعفران....................................................................یک قاشق چای خوری
نعناع خشک............................................................یک قاشق سوپ خوری
پیاز داغ...................................................................یک قاشق غذاخوری
روش تهیه :
برای تمیز كردن پرزهای روی سیرابی، پس از اینكه كاملا شسته و تمیز شد، آب را جوش بیاورید، یک لحظه آن را در آب جوش قرار دهید و بلا فاصله از آب خارج كنید و با كارد رویش بكشید تا پرز اضافی آن گرفته شود و سیرابی تمیز و سفید گردد.
سیرابی را با قیچی تكه تكه كنید و از شب قبل در آب سرد بخیسانید و آب (جهت از میان بردن بوی سیرابی) آن را مرتبا عوض كنید. بعد آن را به مدت ۲ تا ۳ ساعت با كرفس، پیاز و برگ بو و هویج، در دمای بالا و ترجیحا با زودپز بپزید. نخود، لوبیا و عدس را از ۱۲ ساعت قبل بخیسانید و ۲ تا ۳ بار آب آن را عوض كنید و بگذارید كاملا بپزد.
جو را جداگانه بخیسانید و بگذارید بپزد (قبل از پخت، نمک به آن نیفزائید).
سبزی ها را بشوئید و خرد كنید. بعد همه ی مواد پخته شده را با هم مخلوط و سبزی ها را به آن اضافه كنید. ۱۵ دقیقه قبل از میل كردن، كشک را به آن بیفزائید. ادویه جات و نعناع را با هم تفت دهید و كمی از آن را به آش اضافه كنید; كمی هم برای تزئین كنار بگذارید. اكنون روی آش را با زعفران، نعناع داغ و كشک، تزئین كنید.