آش شله قلمکار
مواد لازم :
سبزی آش..............................................۵/۱ كیلو
شامل: تره، گشنیز، جعفری، اسفناج و ترخان
لوبیا سفید، نخود و عدس..........................۶۰۰ گرم
برنج......................................................۱ پیمانه (۲۰۰ گرم)
بلغور گندم ...........................................۱ پیمانه (۲۰۰ گرم)
گوشت سردست گوسفند.....................۵۰۰ گرم
پیاز...................................................۷۰۰ گرم
روغن ...............................................۱ پیمانه (۲۰۰ گرم)
زردچوبه ..........................................۱ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل ....................................به میزان لا زم
پیاز سرخ شده ی زعفرانی.................یک دوم پیمانه
روش تهیه :
پس از پاک كردن سبزی آن را بشوئید و خرد كنید. حبوبات را كه شب قبل خیس كرده اید بپزید و كنار بگذارید. برنج، بلغور گندم را ۴ ساعت قبل خیس كنید و بعد بپزید. گوشت را با یک عدد پیاز و كمی زردچوبه و نمک بپزید و بعد آن را بكوبید.
پیاز را خرد و در روغن سرخ كنید و بعد زردچوبه به آن بیفزائید. پس از جوشاندن آب، سبزی را در آن بریزید و بپزید، بعد حبوبات و برنج و بلغور پخته شده را به آن اضافه كنید و مرتب هم بزنید تا خوب مخلوط شود. سپس گوشت پخته و كوبیده را با پیاز داغ و نمک و فلفل اضافه كنید و بگذارید تمام مواد پخته و له شود و جا بیفتد.
بعد آن را در ظرفی بریزید و رویش را با پیاز داغ و زعفران تزئین كنید.