ترشی نازخاتون
مواد لا زم
بادمجان كبابی كوبیده شده......................... یک كیلوگرم
ریحان سبز و بنفش..................................... از هر كدام یک دسته
گشنیز.................................................... ۲ دسته
سیر رنده شده یا كوبیده .............................۳-۲ حبه درشت
آبغوره جوشیده شده................................. به مقدار لا زم
نمک...................................................... به مقدار لا زم
روش تهیه:
ابتدا بادمجان ها را شسته، و دو تا سه خط نسبتا عمیق بر روی آن ها بیندازید، روی آتش كبابی كنید و یا درون فر قرار دهید. پس از كمی كه خنک شد، پوست آن ها را گرفته، با آب بشویید و در صافی قرار دهید تا آب اضافی آن خارج شود. سپس به همراه ریحان، گشنیز و سیر چرخ كنید.
در آخر آبغوره و نمک را اضافه كنید و هم بزنید. پس از ده دقیقه، دوباره به آن مقداری آبغوره اضافه نمایید، زیرا بادمجان آبغوره را به خود می گیرد و سطح مواد خشک می شود (این ترشی باید در یخچال نگهداری شود).
آبغوره باید به حدی باشد كه كاملا روی مواد ترشی را بپوشاند.