لوبیا پلو
مواد لازم برای 6 تا 8 نفر :
برنج .......................................... ۱ كیلوگرم
لوبیا سبز .................................... ۵۰۰ گرم
گوشت ران گوسفند ...................... ۵۰۰ گرم
پیاز ........................................... ۱ عدد
رب گوجه فرنگی .......................... ۳ قاشق سوپ خوری
زردچوبه ....................................یک قاشق چای خوری
روغن ....................................... ۱۵۰ گرم
كره .......................................... ۵۰ گرم
آب .......................................... ۲ پیمانه
زعفران .................................... به میزان لا زم
نمک و فلفل ............................ به میزان لا زم
روش تهیه :
پیاز را خرد كرده و با كمی روغن تفت دهید. گوشت را قیمه ای ریز كنید. آن گاه همراه با پیاز تفت دهید. زردچوبه و رب را هم به گوشت بیفزایید و هم بزنید تا رب در روغن تفت داده شده و خامی آن گرفته شود. سپس ۲ پیمانه آب بریزید و بگذارید تا گوشت نیم پز شود.لوبیا را تمیز كرده بشویید و به صورت برش های اریب خرد كنید و در كمی روغن تفت داده و همراه با مقداری زعفران و نمک و فلفل به گوشت اضافه كنید و بگذارید كاملا بپزد.برنج را مطابق دستور پلو آبكش كنید. داخل قابلمه كمی روغن ریخته، بگذارید تا كاملا داغ شود.سپس ۲ تا ۳ كفگیر از برنج را داخل قابلمه بریزید و مقداری از مواد گوشت و لوبیا را روی برنج بدهید. این كار را تكرار كنید تا برنج و مواد تمام شود. لا یه آخر را برنج سفید بریزید و كمی زعفران روی آن بدهید و برنج را به مدت نیم ساعت دم كنید. سپس در دیس بریزید و با برنج زعفرانی و كره روی آن را تزیین نمایید.
نكته: لوبیا برای لوبیا پلو بهتر است ریز خرد شود.