آش بادمجان
مواد لازم برای 6 نفر :
بادمجان بدون تخم و قلمی .............. ۱ كیلوگرم
كشک ساییده غلیظ ....................... ۳ پیمانه
پیاز ........................................... ۱ عدد
سیر داغ ..................................... ۲ قاشق سوپ خوری
نمک و فلفل و زردچوبه ................. به مقدار لا زم
عدس ...................................... ۱۰۰ گرم
آب ........................................... ۴ پیمانه
نعنا داغ................................... به مقدار لا زم
روغن برای سرخ كردن ............... به مقدار لا زم
روش تهیه :
بادمجان ها را تمیز كرده، پوست را بگیرید و قسمت چوبی سر آن ها را جدا كرده، نمک بپاشید و یكی دو ساعت صبر كنید تا آب تلخ آن ها خارج شود.
سپس آن ها را كاملا خشک نموده و حبه قندی خرد كنید و در ظرفی مناسب روی حرارت سرخ نمایید و كنار گذارید. پیاز را خرد نموده و پس از سرخ كردن با بادمجان مخلوط كنید. سپس نمک و فلفل و زردچوبه را بیفزایید و كمی تفت دهید.
عدس را جداگانه بپزید و به بادمجان اضافه كنید و در آخر آب را روی آن بریزید و روی حرارت ملا یم قرار دهید تا به مدت یک ساعت پخته شود و جا بیفتد. سپس كشک را اضافه نموده و بعد از اینكه چند جوش زد، آن را از روی حرارت بردارید.
آش را در ظرف ریخته، رویش را با پیاز داغ، نعناداغ، كشک و سیرداغ تزیین كنید.