بورک سبزیجات
مواد لازم میانی :
پنیر پیتزا .....................................۲۵۰ گرم
كرفس خلا ل شده .........................۱ پیمانه
پیازچه .........................................۶ ساقه
فلفل دلمه ای خلا ل شده ..............۱ پیمانه
قارچ ..........................................۱ پیمانه
سینه مرغ خلا ل شده ................۲ عدد
جوانه سویا ...............................۱ پیمانه
زنجبیل رنده شده ......................۱ قاشق چای خوری
نمک و فلفل.............................به مقدار لا زم
كره ......................................۵۰ گرم
مواد لازم خمیر برای 4 نفر :
آرد ..................................نیم كیلوگرم
خمیر مایه فوری...................۰۲ گرم
شیر ...............................۰۵۱ میلی لیتر
روغن مایع ......................۰۰۱ میلی لیتر
تخم مرغ ......................۱ عدد متوسط (۰۶ گرم)
كره .............................۰۵ گرم
نمک ..........................۱ قاشق چای خوری
روش تهیه :
آرد و خمیر مایه و نمک را با هم درون كاسه ای مخلوط كنید. وسط آرد را باز نموده، شیر، روغن و تخم مرغ را بریزید و هم بزنید. سپس آرد را كم كم از دیواره كاسه به سمت وسط آن بیاورید و خمیر را درست كنید. آن را خوب ورز داده و به مدت نیم ساعت كنار بگذارید. سپس خمیر را به شكل مستطیل روی میز آرد پاشی شده باز كنید. كره را در حرارت اتاق نرم نموده و با فرچه روی خمیر باز شده بمالید آن گاه آن را به مربع های ۸ف۸ سانتی متری تقسیم كرده و برش دهید و در وسط هر مربع مقداری از مواد میانی آماده شده را به همراه پنیر قرار داده و یک طرف خمیر را روی مواد آورید (به شكل مثلث سه گوش) و با چنگال اطراف خمیر را محكم ببندید سپس در ظرفی با ارتفاع كم روغن مایع ریخته و پس از داغ شدن، دانه دانه بورک ها را سرخ كنید.
روش تهیه مواد میانی:
كره را در تابه مناسبی آب كرده پیازچه را اضافه نمایید بعد مرغ خلا ل شده را بیفزایید و در ظرف را بگذارید تا كمی نرم شود بعد از ده دقیقه به ترتیب كرفس، فلفل دلمه ای، قارچ، جوانه، زنجبیل، نمک و فلفل را اضافه نمایید و مرتب هم بزنید تا كل مواد تفت داده شود. مجددا در ظرف را گذاشته و حرارت را ملا یم كنید تا مواد بخارپز شده و آب آن ها كاملا كشیده شود.
نكته ۱: در صورتی كه خمیر مایه فوری در دسترس ندارید خمیر مایه معمولی را در آب ولرم قرار دهید به این صورت كه به ازای هر یک قاشق سوپ خوری خمیر مایه، یک چهارم پیمانه آب ولرم و چند پر شكر یا عسل بریزید و آن را به مدت ۵ دقیقه در جای نسبتا گرم قرار دهید تا پف كند و برای مصرف در خمیر آماده گردد.
نكته ۲: شما می توانید خمیر بورک را به اندازه های دلخواه برش بزنید ولیكن اندازه معمول آن همان۸ف۸ سانتی متر است.